Hardøkter mot verdenseliten

Torsdag startet den 13.utgaven av Toppidrettsveka som denne gangen foregår i Aure og Trondheim.

Konkurransene startet torsdag med klassisk sprint på rulleski for kvinner og menn i Aure.

Kjempe om topp 10

– Jeg er med på Toppidrettsveka for å få noen gode hardøkter sammen med verdenseliten. Jeg skal gi dem kamp, i hvert fall skal jeg prøve, forteller Jan Thomas Jenssen til Malviknytt.

– Deltar også får å få svar på om hvordan jeg ligger an å hvordan jeg skal legge opp treningen min fram til sesongstart. Plasseringsmål har jeg ikke, men å kjempe om topp-10 plasseringer på enkelte øvelser skal jeg, sa Jan Thomas Jenssen til Malviknytt. Før torsdagens øvelser hvor han til slutt endte på en 24. Plass.

Gode hardøkter

Sambygdingen Erling Engesvold Flataker ble til slutt på 112.plass etter torsdagens runde.

– Jeg har ikke noe konkret målsetning, men å gjøre det bedre enn i fjor er selvsagt et mål. Jeg er også med for treninga sin skyld, gode hardøkter og konkurransetrening, sa Erling Engesvold Flataker til Malviknytt før torsdagens åpning av Toppidrettsveka.

John Magnus Haugen fra Hommelvik ski deltar også på toppidrettsveka og ble nr 100 på sprinten torsdag.

Motbakkeløp og jaktstart

Toppidrettsveka fortsetter fredag er det 24 km skøyting for kvinner og menn i Aure, mens det i Trondheim er klart for sprint i samme disiplin.

Lørdag er det motbakkeløp, Kvilhaugen Opp, før det blir 15 km jaktstart i klassisk stil for dame- og herreklassene i bygatene.