Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Leserinnlegg av: Rie Aagaard

Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Når jeg gikk i fjerde klasse hadde jeg vansker med å konsentrere meg. Det  var ikke lett å sitte i ro i timene. Det var ikke lett å få med seg hva lærerne snakket om. Det var ikke lett å gjøre oppgaver. Det var ikke lett å holde orden på hvor jeg hadde bøkene mine. Det var ikke så lett å huske på ting. Jeg glemte ofte sekken min på skolen siden jeg hadde det for travelt med å komme meg hjem. Det var ikke så lett med venner. Det var ikke så lett å være glad. Det var ikke så lett med forandringer.

I friminuttene sto jeg rett opp og ned. Alene. Og ventet på at det skulle ringe inn. Jeg hatet friminuttene. Det var fordi jeg ikke hadde noen å være med.
Når det ringte inn var jeg ofte lei meg. Jeg var lei meg fordi jeg måtte stå alene i friminuttet. Når jeg var lei meg så pleide jeg å trekke ned den røde lua mi over ansiktet og sitte i gangen. Jeg trakk ned lua mi fordi jeg ikke ville vise noen at jeg gråt. Jeg skulle vise de andre at jeg var sterk.

Når jeg faktisk var inn i klasserommet skjønte jeg ikke hva læreren snakket om. Kanskje var det fordi jeg ikke var der når de andre lærte om det tidligere.
Noen ganger når jeg rakk opp hånda for å si fra at jeg ikke skjønte det. Da lo de andre i klassen. ikke syntes jeg at det var så forferdelig morsomt.
Derfor rakk jeg ikke så ofte opp hånda om jeg ikke skjønte. Da måtte jeg jo egentlig bare sitte i ro. Men å sitte i ro var jeg ikke så flink til. Derfor laget jeg for eksempel papirfly og sendte det ut over klasserommet, jeg sparket fotballl i gangen, jeg hoppet avgårde imens jeg satt på stolen.

Etterhvert begynte jeg med medisin. Det var ADHD medisin.

Noen sier at ADHD er de ungene som er helt ville og biter folk. Noen sier de er slemme. Noen sier at de som har ADHD er HEEELT umulig. Noen sier ADHD er en sykdom.
Det er langt i fra sannheten.

ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder. (oppmerksomshets- og hyperaktivitets forstyrrelse).  Symptomene kan i de fleste tilfeller forstås som en nevrologisk forstyrrelse som først og fremst innebærer økt uro, impulsivitet og vansker med oppmerksomhet. ADHD omtales som en tilstand, og ikke en sykdom.

ADHD kan være litt negativ, men mest positivt. De med ADHD kan være VELDIG kreative. De kan lære SÅÅÅ mye kjappere om det er noe som virkelig interesserer dem. Dette er bare litt av det positive! Det finnes så mye positivt med ADHD og jeg er glad for at jeg har det. Selv om det kan være tøft noen ganger så er det verdt det. i allefall når man går på ADHD medisin!

Rie Aagaard 13 år