Det rant inn 40.000 liter vann i Rådhuset

Onsdagens ekstremnedbør fylte kjellerne ved Rådhuset og Herredshuset i Hommelvik med vann.

– Oppryddingen vil ta lang tid forteller vaktmester Ketil Melum etter å ha fått oversikt over tilstanden.

– Vannet er nå pumpet ut, og det var ca 24.000 liter på Rådhuset og ca 15.000 liter fra Herredshuset forteller han. Nå blir det tørking og lufting av lokalene, som skal pågå minst hele neste uke. Deretter blir det sanering og renovering av gulvbelegg i Rådhuskjelleren der linoleumen har gått i oppløsning.

30 centimeter 

Melum forteller at det i korridoren i kjelleren på Herredshuset har vannet vært over 30 cm høyt på grunn av at alle dørene var lukket, men at lite er skadet på grunn av oversvømmelsene.

På Rådhuset må en del møbler kastes.

– I kjelleren på Rådhuset har mye av det som ble oppbevart der stått på paller og sånn sett unngått å bli skadet. Det gjelder både datautstyr og andre ting. Noen møbler som var lagret må bare kastes på grunn av vannskadene.

Heisen jukser

– Det har kommet litt vann inn i de elektroniske styringssystemene så den er litt ustabil. Den har forsåvidt virket men kan stoppe når som helst. Det vil bli utført service på den rett over helga, forteller Melum.

Han tror arbeidet med å rydde opp etter vannmassene vil være ferdig i løpet av oktober og prislappen vil nok nærme seg en liten million.

Her er bilder fra kjellerne på Rådhuset og Herredshuset (foto: Ketil Melum, Malvik kommune)