Ungdomspolitikere fra Malvik på sommerleir

Politisk engasjerte ungdommer fra hele landet samles denne uka til sommerleir både på Hove utenfor Arendal og på Utøya i Tyrifjorden.

Samfunnsengasjerte ungdommer fra Malvik deltar på begge samlingene.

BILDE: Kristin Nybrodahl (t.v), Fredrik Sponaas Petersen og Signe Svingen Fjeldavli fra AUF og Martin Christoffer Tøkje, Julianne Moen Foss og Hanne L. Bakken fra Unge Høyre, er på sommerleire denne uken. (Foto: privat) 

Klimapolitikk og kjærlighetssti

På Utøya i Tyrifjorden er det AUF som har sin tradisjonelle sommerleir. Fra Hommelvik AUF har Kristin Nybrodahl, Signe Svingen Fjeldavli og Fredrik Sponaas Petersen tatt turen.

Kristin Nybrodahl og Signe Svingen Fjeldavli fikk møte Jens Stoltenberg. (Foto: privat)

– De to første dagene på øya har vært svært innholdsrike: først med overraskelsesbesøk av Jens Stoltenberg onsdag og besøk av Hadia Tajik og Thorbjørn Berntsen i samtale om konsekvensene av dagens klimapolitikk torsdag, forteller Kristin Nybrodahl til Malviknytt.

Fotballturnering står på programmet og Trøndelag vant 3-1 i sin første fotballkamp mot Telemark torsdag, før laget fra Rogaland ventet senere på kvelden.

– Nå skal vi snart se leirens første volleyballkamp for Trøndelagdelegasjonen sin del. Ellers melder vi om god stemning, mye god politikk, inspirerende taler, nye venner og lange turer langs øyas kjærlighetssti, forteller Kristin til lokalavisa.

Skolering og nattkino

Martin Christoffer Tøkje, Julianne Moen Foss og Hanne L. Bakken (Foto: privat)

Unge Høyre-ungdommer fra hele landet samles på Hove leirsted utenfor Arendal til sommerleir denne uka.

Fra Malvik Unge Høyre er det Hanne L. Bakken, Julianne Moen Foss og Martin Christoffer Tøkje som deltar og de melder om god stemning.

– På leiren har vi skolering i politikk og i debatt. Vi har også fått besøk av kunnskapsminister Torbjørn Isaksen og arbeidsminister Anniken Hauglie, forteller Hanne L. Bakken, til Malviknytt.no.

– Vi har hatt masse forskjellige sosiale happeninger som bålkos og nattkino. Senere i uka kommer Erna Solberg og Jan Tore Sanner på besøk.

– Det blir konsert med Donkeyboy og fotballturnering på tvers av fylkene, forteller de tre ungdommene som melder om god stemning