Ett av tre lag fortsatt med i Norway Cup

Det begynner å tynnes ut på Ekebergsletta. Hver dag fremover får fotballglade jenter og gutter beskjed om at deltakelsen i verdens største fotballturnering er over for deres del.

I går var det blandene følelser hos to av lagene fra Malvik. Både gutte- og jentelaget til Malvik IL opplevde først et herlig klimaks da de tok seg videre i sine sluttspill, men dagen endte dessverre med at de ble slått ut av turneringen.

Men det er fortsatt et lag igjen, nemlig ti jenter fra Hommelvik. De spiller 7’er-fotball og har imponert i kamp etter kamp under verdens største fotballturnering.

Hommelvik cruiser forbi motstanderne

Hommelvik Jenter 17/18/19 fremstår som et topplag i Norway Cup om dagen. Etter en kjedelig start med 1-5 tap, har det virkelig løsnet. Laget står nå med 21-3 i målforskjell på de tre siste kampene, etter at de i går ettermiddag herjet med Vigrestad. De ga seg ikke før det sto 4-0. Et resultat som er ganske sterkt så langt ut i turneringen.

Neste motstander er Askøy, hvor de to lagene skal spille om en plass i semifinale. Askøyværingene står med en målforskjell på 23-2 på de siste kampene, så dette blir et vanskelig hinder for Hommelvik. Askøy har blant annet en 13-0 seier mot tyske Germania Salchendorf. Et lag som forøvrig er blitt rundtspilt av alle motstanderne de har møtt gjennom turneringen.

Kvartfinalen mot Askøy spilles i dag klokken 12.00.

Måtte gi tapt for Lørenskog

Malvikgutta kom seg forbi første hinder i A-sluttspillet for Gutter 16. Kampen mot Aksla endte 2-0 til Malvik, noe som gjorde at guttene gikk videre til neste runde å fikk bryne seg på Lørenskog. Klubben øst for Oslo er kjent for sin gode utvikling av unge spillere og blant annet John Carew startet sin karriere i klubben. Lørenskogs Akademi vant 4-2 over våre gutter, noe som dessverre avslutter fotball-eventyret i Oslo for denne gang.

Guttenes høydepunkt i turneringen kom i siste gruppespill-kamp mot Høybråten og Stovner IL, da de vant 4-0 og dermed sikret seg en plass i A-sluttspillet på deres bekostning.

Jentene kom seg til 16-delsfinale

Jentene tok seg også videre etter første kamp på onsdag. Jentene viste at de hadde kvalitet innabords i kampen mot Birkenes i gruppespillet, så de gikk i kampen med en sterk tro på at seier skulle være fullt oppnåelig.

På motsatt banehalvdel sto Elverum 2, et meget godt lag som har vært uheldige gjennom turneringen og tapt flere kamper hvor de har vært det beste laget. I kampen mellom Malvik og Elverum var det vinn eller forsvinn for begge lag – Alt sto på spill.

Kampen var jevnspilt i hele første omgang, men Malvik hadde allikevel et lite overtak. Til pause sto det 0-0.

Men ti minutter inn i 2. omgang setter Martine Forbord ballen i nettmaskene. Drøye fem minutter senere dobler like gjerne Forbord ledelsen for Malvik. Jentene kunne endelig senke skuldrene litt, men plutselig ble det allikevel spenning i matchen da Malvik-keeper pådrar seg et rødt kort med ca fem minutter igjen på klokka. De klarte allikevel å holde unna et Elverum-lag på desperat jakt etter et mål i sluttminuttene. Malvik var dermed videre til 16-delsfinale.

Men der var det slutt

Skåla/Hjelset/Kleive og Malvik møttes i 16-delsfinalen. Skåla hadde ikke vunnet en eneste kamp før de skulle få prøve seg mot Malvik-jentene. Da slo selvsagt Molde-laget til og fotballjentene fra Malvik måtte se seg slått med et 2-4 tap mot romsdalingene.

Allikevel har det vært en minnerik turnering for laget, hvor høydepunktet var kvalifiseringen til 16-delsfinale etter å ha slått ut Aksla med 2-0.

Tekst: Stian Tørstad