Ingrid er et stasjonstalent

Ingrid Bromseth (38), som til daglig jobber på Circle K Hommelvik, har nettopp fullført en prestisjetung utdanning gjennom talentprogrammet til Circle K Norge.

Talentprogrammet til Circle K Norge startet i 2004, da selskapet het Statoil Norge. Den toårige utdannelsen har i prinsippet vært den samme siden den gang, samtidig som programmet gradvis har vokst til å bli en essensiell del av selskapets arbeid med medarbeiderutvikling.

– Programmet er beregnet for de som ønsker en karrière innenfor varehandel eller bensinstasjonsdrift. Jeg søkte med bakgrunn i at jeg har fungert som nestleder her på Cirkle K i Hommelvik og ble veldig glad da jeg slapp igjennom  nåløyet for to år siden, forteller Ingrid Bromseth til lokalavisa.

– Nå har jeg fått utdanning innen varehandel, økonomi, personal, markedsføring og så videre og kan drive min egen stasjon med tiden, forteller hun.

Ansvarlig for opplæring i Circle K Norge, Lene Foldvik, forteller i en pressemelding at hele sju av ti medarbeidere som har fullført programmet jobber fremdeles i selskapet.

– Mange driver sin egen stasjon i dag, mens andre har gjort en karriere på servicekontoret i Oslo. Tre av salgssjefene våre er tidligere talenter, forteller Foldvik.

Kanskje drive egen stasjon

Det å drive egen stasjon er kanskje det langsiktige målet for Ingrid Borseth ved Cirkle K i Hommelvik også.

– Det kan hende det blir resultatet den dagen Anne og Jan gir seg, men det foreligger det ingen planer om så vidt jeg vet. Jeg fortsetter i jobben jeg har og stortrives her på Cirkle K-stasjonen i Hommelvik, forteller den blide 38-åringen.

Hun har nå brukt to år på skolebenk og kursing gjennom kjeden og avla eksamen i slutten av mai i år.

– Det har vært et svært lærerikt løp og jeg har fått mye ny kunnskap om sammenhengene mellom ting og innsikt om varehandel og stasjonsdrift. Jeg er både glad og stolt over å ha fått muligheten og gjennomført talentprogrammet hos Cirkle K, sier Ingrid.

Både teori og praktisk læring

Over to år lærer talentene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

– Vår samarbeidspartner Butikkutvikling AS, har vært med siden oppstarten. De sørger for teorien, og så bidrar vi med gjesteforelesere fra selskapet for å vise hvordan teori kan brukes i praksis. Dersom talentene lærer om for eksempel personalutvikling, stiller HR-direktøren vår opp og forklarer hvordan dette gjøres på servicekontoret, sier ansvarlig for opplæring i Circle K Norge, Lene Foldvik.

– Talentene er våre fremste ambassadører. Vi bruker dem i en rekke sammenhenger både internt og eksternt: i prosjektarbeid, som referansegrupper og som «skuespillere» i reklamefilmer, legger hun til.

TALENTER. Talentsjef Lene Foldvik (i midten) fra Circle K med årets talentkull rundt seg: (f.v.) Ingrid Bromseth, Kristin Antal, Celine Josephine Holthe, Jolin Erika Johansen, Miriam Aanonsen, Silje Reinfjord Henriksen, Monica Jacobsen, Tonje Stabell og Sandra Pedersen. Foto: Circle K

FAKTABOKS

Talentprogrammet til Circle K – årets avgangskull:

Ingrid Bromseth, Circle K Hommelvik, 38 år

Kristin Antal, Circle K Hønefoss, 25 år

Celine Josephine Holthe, Circle K Flesland, 24 år

Jolin Erika Johansen, Circle K Kjeller, 25 år

Miriam Aanonsen, Circle K Fiane, 23 år

Silje Reinfjord Henriksen, Circle K Hønefoss, 26 år

Monica Jacobsen, Circle K Sola, 38 år

Tonje Stabell, Circle K Hesseng, 27 år

Sandra Pedersen, Circle K Fauske, 25 år