Malvik og Hommelvik i Norway Cup

Både Malvik IL og Hommelvik IL deltar med lag i årets Norway Cup i Oslo.

Malvik har reist til verdens største fotballturnering med ca 30 spillere, hvor både G16 og J16-laget skal møte motstandere fra hele landet.

Hommelvik IL stiller med 10 jentespillere, hvor de spiller 7’er-fotball. Laget består av spillere mellom 17-19 år.

Tomåls-seier mot Hødd 2

Malvik G16 kontrollerte inn en 2-0 seier mot Hødd i årets første kamp.

Malvik G16 under oppvarming. Foto: Tore Fillingsnes

– Det var en kamp vi hadde god kontroll på hele veien. Vi ledet 2-0 allerede til pause, ved scoringer av Thomas Larsen. I 2. omgang hadde vi en del sjanser vi burde scoret på, men det ble bare nesten, forteller Knut Lorvik og Arve Garberg til Malviknytt.

I morgen møter de Varg, som kommer fra en sterk 5-0 seier mot Høybråten og Stovner IL.

Tap for Malvik-jentene

Malvik Jenter 16 møtte Raufoss. Der ble det 1-3 tap. Jentenes trener, Tore Fillingsnes forteller til Malviknytt at i morgen går de for seier. Da er det Tornado Måløy som venter på motsatt banehalvdel, som gikk på et 0-5 mot Birkenes IL.

Heller ikke Hommelvik fikk den starten de ønsket seg

Hommelvik J17/18/19. Foto: Ola Fuglem

Med et 1-5 tap mot Surnadal/Søya/Todalen, ble det en dårlig start i deres første deltakelse i Norway Cup.

Ola Fuglem forteller til Malviknytt etter kmampen at de møtte et jevnt og meget godt lag. Da første omgang var spilt ferdig, sto det bare 1-0 til Surnadal, men i andre omgang raknet det fullstendig for Hommelvik.

På bare 15 minutter, er stillingen 5-0 til Surnadalen. Hommelvik får en rask redusering men det hjelper ikke. Kampen ender 1-5.

Fuglem forteller videre at resultatet ikke gjenspeiler kampbildet.

– De ville mer, var mer aggressive og traff på sine sjanser. Vi hadde nesten like mange sjanser, men det løsner ikke helt med å få mål. vi hadde en god oppladning og forberedelse inn mot kampen, men som lag manglet vi en del prosent for å nå maks nivå.

– Da blir det dessverre tap. De offensive grepene vi gjorde utover i andre omgang svarte heller ikke til forventningene og gjorde sitt til at tapet ble større enn nødvendig. Surnadal vil nok komme langt i cupen, avslutter Fuglem før han legger til at Hommelvik går for seier i de to siste pulje-kampene.

Tekst: Stian Tørstad