Nærmer seg finaledag

Det nærmer seg finale for Caroline Birkelund, fra Malvik. Hun er en av 15 finalistene som førstkommende lørdag, den 29. juli skal delta på finalen i Miss Norway 2017.

Malviknytt har valgt å følge Caroline tett, for vi håper at Miss Norway 2017 kan komme fra Malvik.

– Det er faktisk rart å tenke på at det allerede har gått et år siden jeg meldte meg på konkurransen. Et år siden denne fantastiske reisen begynte, og at det er nå til helgen jeg skal stå på scenen hos Wallmans i Oslo og vinneren av Miss Norway 2017 skal kåres. Min reise hit har vært uforglemmelig og jeg tar med meg gode minner og erfaringer videre. Jeg hadde aldri trodd for et år siden at jeg ville fått så mye ut av min påmelding, og overhodet ikke at jeg skulle stå igjen som en av 15 finalister. Det føles nesten litt rart, men samtidig fantastisk, forteller Caroline.

– Reisen min hit begynte egentlig veldig spontant og jeg hadde ingen anelse om hva jeg gikk til da jeg meldte meg på konkurransen. Alt jeg visste var at jeg ønsket noe nytt i hverdagen, noen nye utfordringer. Da jeg fikk beskjeden om at jeg hadde gått videre til første uttaket ble jeg veldig glad samtidig som jeg tenkte «Hva skjer egentlig nå?».

Finaliatene i Miss Norway 2017

Misseskole

Den 17. september 2016 reiste Caroline til Oslo for å delta på Misseskolen som ble arrangert for de nye utøverne. På Misseskolen lærer deltagerne mange gode tips og triks, som kan hjelpe til på veien videre i konkurransen. Deltagerne må gjennom seks «trappetrinn» for å kunne delta i Miss Norway. Dette er oppgaver som blant annet kurs i presse, sponsorarbeid og bloggin. Deltagerne skal skrive egen blogg og i tillegg vise at de bruker sosiale medier på en god måte.

– Da jeg ankom Oslo var jeg ganske nervøs men samtidig veldig spent på hva som skulle skje. Jeg hadde jo selvfølgelig en liten anelse om hva missekonkurranser gikk ut på, men jeg må si at jeg aldri hadde trodd at det er så mye hardt arbeid utøverne går gjennom. Vi ble introdusert for trappetrinn systemet hvor det ble prat om sponsorer, presse, veldedig arbeid, blogging og mye mer. Det var mye å ta inn og det kom en god del spørsmål fra min side. Da dagen var over satt jeg igjen med en veldig god følelse og gledet meg masse til tiden jeg hadde foran meg. Man kan vell si at det var her reisen begynte, forteller Caroline til Malviknytt.

Photoshoot

Deltagerne skal også hatt photoshoot, hvor bildene bør ha et profesjonelt preg. Bildene skal være så gode at de kan sendes til Miss Universe i USA eller annen internasjonal konkurranse dersom deltageren vinner Miss Norway.

– Jeg hadde også min første photoshoot kort tid etter misseskolen. Her fikk jeg god hjelp av fotografen Andreas Buarø, som er en venn jeg ble kjent med gjennom skolen. Dette var en veldig morsom shoot og sluttresultatet ble strålende. Det ble men andre ord ikke den siste shooten med Andreas og han har hjulpet meg mye på denne reisen, forteller Caroline og retter en stor takk til Andreas Buarø.

Foto: Andreas Buarø

 

Sponsor

Det stilles krav om at deltagene minimum finner seg en sponsor og sponsoren kan promoteres både i blogginnlegg og på sosiale medier. Deltagerne kan også delta på motevisning, kundekveld eller annen representasjon som avtales med sponsoren.

– Ukene gikk og jeg fikk min første sponsor, Solsiden spa. Jeg husker hvor utrolig glad jeg var den dagen, jeg hadde endelig klart det, min første sponsor var i boks. Det er virkelig ingenting som kan måle seg med den følelsen man får til noe man har jobbet så hardt for. I dag står jeg med hele fire sponsore, r som jeg har vært så heldig å fått med på laget. I tillegg til Solsiden spa har jeg både VanoKlinikken, Libe Grønn Frisør og Pikant Under, forteller Caroline og retter en stor takk sine sponsorer og legger til at de har gitt henne så mye støtte og motivasjon på reisen.

Frivillig arbeid

Finalistene er oppfordret til å jobbe frivillig for en organisasjon, med saker de brenner for. Det kan være å hjelpe syke barn/voksne/dyr, hjemmehjelp, foredrag på skoler, bøsseaksjoner eller annet.

– Gjennom Miss Norway har jeg også blitt mer kjent med frivillig arbeid, noe jeg hadde lite erfaring med før konkurransen.  I løpet av det siste året har jeg vært med på litt forskjellig og blitt kjent med mange fine mennesker. Det er veldig gøy å se hvor mye det betyr for andre mennesker når man bidrar, og når ens arbeid blir satt pris på. Dette gjør at man ønsker å komme tilbake og bidra mer. Jeg vet hvertfall at jeg og min konkurent og gode venninne, Eirin Myrvang Berg fra Trondheim kommer til å fortsette å bidra med det vi kan også etter konkurransen er over, forteller Caroline.

Eirin og Caroline

Presentasjonvideo

Alle som deltar i Miss Norway er pliktig til å lage en presentasjonsvideo. I denne presentasjonsvideo skal deltagerne presentere seg selv, og den skal lastes opp på YouTube eller Vimeo og publiseres på profilen til deltagerne. Caroline spilt inn deler av sin presentasjonsvideo på Havneveien, rett ovenfor Stasjonsfjæra i Hommelvik.

– Før semifinalen skulle vi lage en presentasjonvideo om oss selv. Dette var en veldig spennende prosess som krevde mye arbeid. Jeg valgte å ha med noen klipp fra Hommelvik fordi det er der jeg kommer fra. Jeg var så heldig å fikk hjelp av en av mine gode venninner, Ingrid Rønne Nilsen fra Hommelvik. Etter lange timer med latter, frustrasjon og hardt arbeid kom vi i mål, forteller Caroline.

Takknemlig

Arrangøren for Miss Norway, Motivaction AS ønsker at vinneren er en person som tenker på hva hun må gjøre for å oppnå framgang og ikke hva vi kan gjøre for henne. Å vinne Miss Norway krever mye egeninnsats. Etter dette starter treningen mot den internasjonale finalen, noe som vil by på enda flere utfordringer.

– Jeg har fått opplevd så utrolig mye i løpet av dette året. Misseskole, lanseringsfest, beautycamp med show på Wallmans og mye mer. Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått opplevd og lært i løpet av denne reisen og jeg kan ikke vente med å stå på scenen neste lørdag. Jeg kommer til å ta med meg nye erfaringer, lærdom og mange fantastiske minner videre. Det er trist å tenke på at reisen snart er over, men forhåpentligvis blir det ikke det siste jeg får oppleve gjennom Miss Norway. Det er fortsatt en vinner som skal kåres og jeg ønsker alle jentene lykke til på finaledagen. Uansett hvem som vinner kommer det til å bli en magisk kveld som skal tilbringes med gode venner og familie, forteller en spent Caroline og legger til at folk kan stemme på henne, ved å sende Missu 3 til 1963 helt frem til lørdag og at det koster 10 kroner.