Kulturministeren går Malvikstien

Kulturminister, Linda Hofstad Helleland (H), skal gå Malvikstien på lørdag.

Malvik Høyre har invitert kulturministeren til Malvik Kommune, for å gå turen på den fantastisk flotte Malvikstien, skriver lokalpartiet i en pressemelding.

– Det er en glede å kunne fortelle at hun i en travel ministerhverdag, har takket ja og vil besøke oss her i Malvik førstkommende lørdag, forteller Eva Lundemo i Malvik Høyre i pressemeldingen.

Får oppleve Malvikstien 

Med på turen vil Knut Erling Flataker, daglig leder i Trondheimsregionens Friluftsråd, også være.

Flataker har vært ansatt siden 2007 og har både bred og lang erfaring fra friluftsarbeid. Ikke minst, han er bosatt i vår flotte kommune, Malvik, heter det i pressemeldingen.

Trondheimsregionens Friluftsråd er et interkommunalt samarbeidsorgan for friluftssektoren i Trondheimsregionen bestående av kommunene Klæbu, Malvik, Melhus, Selbu, Skaun og Trondheim.

Får treffe innbyggerne

Etter planen vil kulturminister Linda Hofstad Helleland starte turen fra Hommelvik og gå til Muruvik.

Det er planlagt flere stopp underveis, som for eksempel minnesmerket etter togulykken i 1940. Meget mulig vi også vil møte ulike innbyggere i løpet av turen.

Mange aktører har vært viktige for det ferdige resultatet av Malvikstien, både eksterne og interne samarbeidspartnere. Jernbaneverket, som har frigitt området for bruk, og Miljødirektoratet, som har bidratt med 2,5 millioner kroner til gjennomføringen av prosjektet.

I tillegg har mange andre også vært med i hele eller deler av prosessen; Statens  Vegvesen, Sør- Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune, Fylkesmannen i Sør – og Nord- Trøndelag, Senter for helsefremmende forskning (NTNU), Brødrene Halle AS, Asplan Viak, Skogskaran i HIL, Historielaget Hommelviks Venner, velforeninger i området, Hommelvik skole, Hommelvik ungdomsskole, Harald Sveian (NGU), Roy Høgstad i Trønderbataljonen for geocachere i Midt-Norge, kommunens brukerutvalg og ungdomsråd og alle som har vist interesse og engasjement.