Bård går Norge på langs

Å gå fra Nordkapp til Lindesnes er omlag 300 mil og ansees å være en strabasiøs, men uforglemmelig og fantastisk tur.

Bård Knutsen, Førsteamanuensis i biologi fagdidaktikk ved NTNU og bosatt i Tyttebærvegen på Grønberg, har lagt ut på det mange av oss nok vil kalle en meget strabasiøs tur. Bård skal nemelig gå Norge på langs, og mandag 24.juli var det klart for start på Nordkapp.

Foto: Privat

– Etter mye planlegging, sto jeg endelig på Nordkapp. Må innrømme at det er en litt surrealistisk opplevelse. Jeg må takke til til alle som har bidratt til at jeg nå faktisk står her. Nå er resten er opp til meg selv og litt  været da, skrev Bård da han sto på Nordkapp, og la til at han måtte rette en spesiell takk til sin nærmeste familie som har lagt til rette for at han skal få prøve seg på denne utfordringen.

Planlegging

Det krever mye planlegging for å kunne legge ut på en slik tur. Ruten skal tegnes opp, proviant må anskaffes og ikke minst plasseres ut og utstyr må være i orden.

– Da jeg skulle planlegge og tegne ruta fra Nordkapp til Gjevsjøen i Snåsa, begynnte jeg å få et forhold til hvor langt dette kom til å bli. Det trengtes hele 25 kart og 9 timer for å planlegge denne distansen. Heldigvis fikk jeg god hjelp av  Dag Atle Lysne når ruta skulle bestemmes, forteller Bård.

Proviant

Li-verten passer på kassen med proviant og utstyr.
Foto: Privat

Proviant for turen er også nøye planlagt og provianten er plassert utover på den planlagte ruten. Blant annet er en utstyrskassen sendt til Fauske og fraktet til et egnet sted ved Nordlandsleden i Sulitjelma.  Kasser med proviant og utstyr er også plassert på Hattfjelldal og en på Umbukta fjellstue.

–  Jeg har møtt en fantastisk velvilje. For eksempel fraktet Scania Fauske proviant og utstyrskassen fra Fauske til et egnet sted ved Nordlandsleden i Sulitjelma. Kassen med proviant og utstyr for etappen Nordli Sandvika fikk hedersplass i passasjersetet på en tømmerbil i dag. Li-verten passer på den til jeg kommer forbi og i tillegg inviterer de meg på gratis middag, noe de faktisk tilbyr alle som går Norge på langs, forteller Bård.

Malviknytt ønsker Bård lykke til, og ikke minst en riktig god tur.