Fest på Hommelvikhøgda

I morgen, lørdag 22. juli fylles Solbakkan i Hommelvik, nærmere bestemt Fota eller Sveian med folk og musikk.

Dette er for 5. gangen SKA-frika invitere til hyggelig en ettermiddag og kveld, og gården ved Hommelvikhøgda åpnes opp for årets sommerfest.

Det er meldt strålende vær, opp til 22° og Malviknytt vil i denne saken presentere artistene du kan få med deg denne kvelden.

SKA-frika stiller med varme griller, bord, benker og mye god musikk hele kvelden. Folk oppfordres derfor til å ta med seg valgfri mat og drikke. Det blir underholdning fra scenen inne i sirkusteltet, kiosksalg, varme vafler og topp stemning fra det hele starter klokken 17:00, offisiell åpning på sirkusscenen er satt til klokken 17:55 og det hele varer til om lag to timer etter midnatt.

EMSKY

Emil Andersen, eller DJ Emsky er DJ og produsent. Han er 26 år og kommer fra Stjørdal. I følge han selv, er hovedsjangeren progresivhouse med dryss av slagere og mainstream hits. Når han spiller er han ute etter å gi publikum en helt ny opplevelse og spiller derfor kjente låter i remixet versjoner for å løfte inntrykket på dansegulvet. Han liker visstnok å gi publikum overraskelser, som de vil huske positivt.

I tillegg har han de siste årene begynt å produsere egen musikk. Sammen med Jim Marius Larsen, kaller de seg Primacy Funk. Primacy Funk har nok en av sommerens store hits, med Do it right og Over now.  

Har kan du høre sommerens hit:

Kjersti Kveli

Foto: Fotograf Lena Johnsen

Norsk sangskriver og utøver. Hun er opprinnelig fra Snåsa, i Nord-Trøndelag, men flyttet i november til Hommelvik. Etter mange år i New York City, med fokus på dagens moderne klassiske musikk kom hun tilbake til sitt Norge for å fortsette en karriere som sangskriver og for å lage Norsk tradisjonsmusikk.

Kjersti Kveli er både vokalist og låtskriver i bandene, Ljom og Maren Fenris.  Kveli skriver tekst og musikk for bandet Maren Fenris, da sammen med fiaskespilleren Torfinn Hofstad.

Musikken til Kjersti Kveli består i av en miks av folk, pop, vise, jazz og til og med et snev av rock. Hun fortalte til Malviknytt at hun gjerne ville delta på årets sommerfest, for å bli litt bedre kjent med lokalbefolkningen.

Hun var nominert til Spellemannsprisen 2016 og i 2015 beskrev Adresseavisen henne som en artist som var på vei til å bli en av de mest interessante stemmene i norsk musikk.

The Factory

The Factory består av Eivind Jøranson, Håvard Olsen, Asle Bråthen, Kim André Bjørkesett og de er opprinnelig fra Stavanger. Det sies at selv om medlemmene i The Factory bare er 23 år, har bandet eksistert i 10 år. I løpet av denne tiden har de utviklet en unik stil mellom pop, rock og funk med innflytelse fra band som Maroon 5, Red Hot Chili Peppers og Muse blant andre. De deler alle en leilighet i Oslo hvor de har skapt sin egen måte å kommunisere både humor og mørke på. Dette er noe du vil føle i sin musikk.

Foto: Ida Bjørvik Photography

The Factory har jobbet intensivt sammen med den franske produsenten Stephane Detrez de siste to årene, med å lage debutalbum. I oktober 2016 ga The Factory ut den første single #EatYourPhone, som er den første av flere sanger som skal utgis i 2017.

Catching Cooper

Catching Cooper er et pop/rock-band fra Trondheim som består av vokalist og gitarist Kristian Dahl Bergsland, bassist Robin Araya, trommis Sigurd Nermoen og gitarist Jo Tran.

Foto: AT Photography

Bandet har selv uttalt av de ønsker å gi de som hører på, en befriende følelsen som kun lett og deilig popmusikk kan gi. Musikk du får lyst til å synge på bussen, og rett og slett danse ved frysedisken.

Deadline

Hommelvik bandet Deadline skal delta på sommerfesten. Deadline består av vokalist Estela Andreetta, på trommer sitter Bård Einar Murbrekk, på gitar finner vi både Emil W. Pedersen og Daniel Stav og på bass, Marie Kleppen. Deadline er et rockeband som spiller tøff musikk, med masse trøkk.

Foto: Privat

Ælgligan

Ælgligan er et orkester på 10 mann og kvinner, og blir omtalt som en aktiv og meget livlig musikkgruppe fra Meråker.  Ælgligan spiller alt fra gammeldans til folkerock og har hold sammen nå i ti år. Gjengen har deltatt flere ganger på UKM, og har blant annet mottatt Mengascini-prisen under Trøndersk Trekkspillfestival. De ble av dommerne beskrevet som nyskapende og høstet mange godord både som inspirasjonskilde og om sin utøvelse.

Ælgligaen - Meråker

Ælgligan er blitt fast inventar når det arrangeres sommerfest på Sveian. Med morsomme og fengende låter på lager,  kan det være vanskelig å la være å danse når de har inntatt scenen.

 

Celine Helgemo

Foto: Vegard Herstrøm

Celine Solemsløkk Helgemo er fra Gjølme i Orkdal og hun ble nok kjent da hun først vant Melodi Grand Prix junior 2007, for så å vinne MGP Junior Nordic i Oslo Spektrum den 24. november 2007 med sangen «Bæstevænna».

Celine omtales som en av Norges aller mest populære barnestjerner. Albumet Bæstevænna kom 19. november 2007, og solgte til gull på en uke. Før året 2007 var omme rakk Bæstevænna å selge til platina, noe som gjorde henne til årets mestselgende kvinnelige artist.

Celine har i mange år jobbet med barne-musikk, men hun har nå brukt de siste tre-fire årene på å finne sin egen ”voksne sound”. I følge hennes selv har hun hentet stor inspirasjon fra artister som Lana Del Rey, Gåte og Sia. Celine ønsker å kombinere catchy popmusikk med kvalitets-vokal, og med et hint av mørke, mystikk og dybde.

Estela

Estela Andreetta, fra Grønberg, opptre også solo på arrangementet. Estela er 17 år gammel, og har drevet med musikk hele livet.

Ved å begynne på kulturskolen i Malvik som 6 åring, har hun vært rundt kreativitet og kultur i hele oppveksten. Fiolin, band, sang og gitartimer har ifølge henne selv, virkelig tatt henne med inn i musikken og nå lever hun for å stå på en scene.

 

Blackout

Blackout er et nystartet band fra Hommelvik og Stjørdal, med Pål André Weisethaunet på sang, Elias Vinje på synth, Oliver Myrvang på trommer, Petter Holmquist Skei på bass og SKA-frikas gamle gitarist Øystein Teigseth Morken på gitar. Blackout spiller cover i sjangeren pop/rock, og sommerfesten blir deres første konsert.

Liv Ellen m/band

Foto: Thor Egil Leirtrø

Liv Ellen Rønning er 19 år, bor i Åsen. Liv Ellen har akkurat fullført tre år på musikklinja ved Ole Vig. Til neste år skal skal hun gå jazzlinja ved Sund Folkehøgskole, hvor hun skal ha sang som hovedinstrument. I tillegg til å synge, spiller hun også altsaxofon, blant annet i Midtnorsk Ungdomsstorband.

Bandet hun har med seg på Sommerfesten er i følge Liv Ellen satt sammen for anledningen, og består av hennes gode venner Oliver Hoås Myrvang på trommer, Petter Holmquist Skei på bass, Håvard Krieg på gitar, Elias Oliver Vinje på synth, Kristine Ånstad Arntsen og Frida Gullesen Davidsen som kor. Musikken inneholder elementer fra funk/jazz/groove-sjangeren.

– Vi har spilt masse sammen fra før, og vi gleder oss enormt til å spille på sommerfesten. Jeg spilte der med et annet band i fjor, og har troen på at det blir akkurat like moro i år, sier Liv Ellen til Malviknytt.

SKA-frika

SKA-frika er nok kjent for de fleste av Malviknytt sine lesere. SKA-frika står som arrangør av Sommerfesten, og er i følge de selv bestående av 9 hoppeglade musikere som svært sjelden holder seg i ro på scenen. Sjangermessig er det snakk om en fin blanding av ska, pop og rock. Med en blåserekke som trøkker, et komp som groover, og i front en energisk vokalist, er det umulig å ikke bli engasjert.

Foto: Eir-Jørgen Bue

Ska-frika er Ellen Sofie Steen på vokal, Magnus Munkeby Forbord på gitar, Nina Bendiksen på bass, Even Brobak på synth, Silje Sagmyr Werness på trombone, Vegard Hauknes Hasfjord på altsax, Lars Emil Haugen på barysax, Ola Volden Lauvås på trompet og Magnus Teigseth Morken på trommer

Program for kvelden

Sirkusscenen

 • 18:00 – Deadline
 • 18:45 – Blackout
 • 19:30 – Catching Cooper
 • 20:15 – Liv Ellen med band
 • 21:00 – Celine
 • 21:45 – SKA-frika
 • 23:00 – The Factory
 • 00:00 – Emsky
 • 00:45 – Ælgligan

Blomsterscenen

 • 18:30 – Kjersti Kveli
 • 19:15 – Estela
 • 20:00 – Silje og Magnus
 • 20:45 – Kjersti Kveli

Billetter

Billetter kjøper man i «døra», og for barn under 16 år koster en billett kroner 150,- for voksen kroner 250,- og en familiebillett  for 2 barn og 2 voksen, koster kroner 600,-.

SKA-frika oppfordrer folk til å parker bilen hjemme og ta det miljøvennlige valget, buss nummer 38 istedet. Bussholdeplassen, Hommelvikhøgda er bare et steinkast unna.