Tidligere Malvikpolitiker hat-tiltalt

En mann i 50-årene fra Malvik må møte i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for å ha skrevet hatefulle ytringer mot SV-politiker Akhtar Chaudhry.

– Jeg er glad for at statsadvokaten har tatt ut tiltale i denne saken. Det betyr at påtalemyndigheten tar dette alvorlig. Denne type trusler er ment for å kneble ytringsfriheten og skremme vekk samfunnsdebattanter. Det er viktig at slikt ikke går upåaktet hen, sier Chaudhry til Nettavisen, som først omtalte saken.

Avskummet fortjener ikke å leve.

Blogginnlegget ble opprinnelig lagt ut rett etter kjennelsen i den såkalte hijab-saken i Gulating lagmannsrett, hvor frisøren Mette Hodne nektet å klippe en kvinne som bar hijab.

Da skrev Chaudhry at han håper at saken går videre til behandling i Høyesterett. Dette falt tydeligvis ikke i god jord hos malvikingen som skrev at:

«Akhtar Chaudhry kan dra til helvete med å bagatellisere denne striden. Dette er en høyst alvorlig rettssak som kan få det utfallet at islamistene kan kreve hva som helt inne på frisørsalongene våre. Måtte en klok person med våpen se sitt snitt til snarest avlive Akhtar Chaudhry med et hodeskudd fordi dette avskummet på ingen måte fortjener å leve. Han er en islamist med alt hva det innebærer.»

Var styremedlem i  Malvik AP

Mannen skrev ytringen sin i fullt navn i kommentarfeltet på bloggen til politikeren Akhtar Chaudhry. Kommentaren ble etter kort tid fjernet.

Leder i Malvik Arbeiderparti, Anne S. Mostervik, har tidligere uttalt at personen hadde et sentralt verv i partiet i tiden før hun ble leder.

Et tidligere styremedlem i Malvik Arbeiderparti bekrefter til Malviknytt at mannen har vært styremedlem i kommunepartiet, men at vedkommende ikke forfektet lignende syn og rasistiske meninger den gang. Personen skal visstnok ikke ha vært medlem av partiet de siste årene.

Inntil tre års fengsel

I slutten av august må altså mannen, som er i 50-åra, møte i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for hatefulle ytringer mot SV-toppen Akhtar Chaudhry.

Påtalemyndigheten vil ikke gi mange kommentarer i saken før den kommer opp for retten, skriver Nettavisen.

– Saken er så alvorlig at statsadvokaten har tatt ut tiltale. Da er det en alvorlig sak, er alt politiadvokat Eli-Christine Nesland Paulsen ønsker å si til Nettavisen.

I lovanvendelsen for hatefulle ytringer står det blant annet:

«Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres:

  • a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
  • b) religion eller livssyn,
  • c) homofile orientering, eller
  • d) nedsatte funksjonsevne.«

Strafferammen er bot eller fengsel inntil 1 år, men 3 år dersom denne er grov

Akhtar Chaudhry har som SV-politiker vært en del av den offentlige debatten i en årrekke. Han har tidligere vært 4. visepresident på Stortinget og vararepresentant til Stortinget. I dag er han seksjonsleder i Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet, i tillegg til å ha en fremskutt rolle i SVs sentralstyre.

Les også: Malviking oppfordret til drap

Dette er kommentaren hvor Malvik-mannen kom med oppfordring til å drepe Akhtar Chaudhry.