Karlslyst gård i kulturminnebok

Kulturminnefondets har gitt ut boka «Innblikk», hvor fotograf Tom Gustavsen gir leserne visuelle historier fra seks av prosjektene Kulturminnefondet har støttet.

Et av dem er Karlslyst Gård i Hommelvik.

Siden i fjor høst har fotograf Gustavsen reist rundt til de seks ulike prosjektene og fanget eierne og særegenhetene ved deres kulturminner i flere blinkskudd.

– Jeg er veldig takknemlig for å få jobbe med så spennende prosjekter der man får muligheten til å dykke inn i andre menneskers liv og drømmer, sier fotograf Tom Gustavsen. (Saken fortsetter etter bildet)

Kopi av flyfoto fra Karlslyst ca 1960

Seks av 4000 prosjekt

En viktig oppgave for Kulturminnefondet er å motivere og engasjere enda flere eiere til å interessere seg for kulturminnevern, og det er en del av tanken bak dette bokprosjektet.  Blant over 4000 prosjekter fra Nordkapp til Lindesnes er det plukket ut seks av de beste eksemplene; Karlsyst gård, Nyheim Lodge, Kalven seter, Hovelsrud gård, D/S Børøysund og Engøyholmen kystkultursenter.

– Dette er en helt ny måte for Kulturminnefondet å presentere sitt arbeid på. Vi ønsker å gi folk et innblikk i seks helt enestående prosjekt som vi er så heldige å få være med på å sette i stand, og håper at «Innblikk» kan være en inspirasjonskilde for andre eiere av kulturminner, sier Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet. (Saken fortsetter under bildet)

Musikal om gårdens grunnlegger Carl Halck

Karlslyst gård 

Gården ligger i Hommelvik i Sør-Trøndelag, og har fått støtte til å sette i stand sommerfjøset og vognbua.

I tillegg til ordinær gårdsdrift, har eierne Kari Saxevik og Tore Hammer gjort gården til en kulturarena blant annet gjennom et utespel om grunnleggeren av gården, Carl Halck.

Gratis bok

Du kan lese mer om boka «Innblikk» her (ekstern lenke)

«Innblikk» kan bestilles ved å sende Kulturminnefondet en e-post.

 Den er gratis, men porto belastes den som bestiller. Boka vil også være tilgjengelig hos de utvalgte prosjektene i løpet av høsten.

Les også: Strålende Carl Halck

Les også: Utsetter Carl Halck