Catwalk og finalekjole

Caroline Birkelund, fra Malvik kommune er en av 15 finalistene som den 29. juli skal delta på finalen i Miss Norway 2017.

Malviknytt har valgt å følge Caroline tett nå på oppløpssiden til finalen, for det er ikke hver dag vi har mulighet å si at Miss Norway kan komme fra Malvik.

– Nå er det under to uker igjen til finalen 29. Juli på Wallmans i Oslo og det er flere ting som skal være i boks før den tid. Noe av det viktigste som må være klart er antrekkene våre til finalen. Det vil bli vist flere antrekk under kvelden, hvor de mest omtalte er cocktailkjole, bikini og finalekjolen. Men det vil også bli vist andre antrekk, forteller Caroline.

Catwalk

Nå som finalen nærmer seg med stormskritt og det er viktig at catwalken sitter som den skal. Deltagerne har gått på kurs i kurs i catwalk, show-walk og scenemestring. For, under selve finalen blir man dømt både etter utstråling, og hvordan man ter seg på scenen. Caroline har valgt å øve sammen med sin konkurrent og venninne, Eirin Myrvang Berg fra Trondheim.

– Når vi øver sammen så kan vi dele tips og triks, samtidig som vi kan gi tilbakemeldinger til hverandre. Det er jo ikke alltid lett å se selv om man gjør noe feil, og det er jo alltid kjekt å få tilbakemeldinger hvis man gjør noe bra også. Det er utrolig mye å tenke på samtidig som man går i 15 cm hæler. Derfor øver vi så mye som mulig, og det er en stor fordel å øve sammen, forteller Caroline.

Finaleantrekk

Foto: Andreas Buarø

I tillegg til å mestre både catwalk, show-walk og ha scenemestring er å ha kontroll på de ulike antrekkene som skal bruker i løpet av finalen. For deltagerne skal entre scenen i alt fra bikini til den optimale finalekjolen.

– Når man skal finne antrekk til finalen er det flere viktige ting man bør ha i bakhodet. Først og fremst vil jeg si at det er viktig å finne klær man føler seg vell i. Finn fasonger, snitt og farger som passer deg og som fremhever dine trekk. Dette kan ha mye å si for hvordan opptredenen til en kan bli på scenen.  Det er også viktig å finne antrekk som representerer deg og din stil, forteller Caroline.

Drømmekjolen

Selveste finalekjolen er vel det deltagerne jobber mest med å finne. Det er ikke uvanlig at deltagerne får skreddersydde kjoler til denne anledningen.

– For min del er det finalekjolen jeg har brukt mest energi på. Det er det siste antrekket vi skal vise og  kanskje også det viktigste. Jeg bestemte meg i alle fall svært tidlig i konkurransen for at jeg skulle finne en finalekjole som skiller seg ut, en kjole som ingen glemmer. Etter lang tid med leting og bestemmelser fant jeg drømmekjolen. Den er nydelig og jeg kan ikke vente med gå ut på scenen i denne, forteller Caroline som ikke ønsker å avsløre hvordan den ser ut, og legger til at akkurat det får bli en overraskelse til finalen.