Gershwin-opera i Hommelvik

Det blir  italiensk sjalusiopera på Ungdomshuset i Hommelvik torsdag 20.juli, Blue Monday av Georg Gershwin.

Det tok 95 år, men nå settes endelig Blue Monday opp i Norge, på en kafé nær deg.

Det er mandag morgen i Harlem, og kelneren Sam åpner kafeén etter en hard helg. Gambleren Joe ønsker å besøke sin mor i sørstatene, men tør ikke fortelle det til Vi, hans sjalu kjæreste. Nattklubbsangeren Tom lengter etter Vi, og ser sitt snitt til å splitte dem opp.

ESPEN ALVIM, baryton
SIMON-ANDRÈ JACOBSEN, baryton
ENDRE AABERGE DAHL, tenor
ELDRID GORSET, sopran
BRAGE KRISTIAN EINUM, piano

Dette er italiensk sjalusiopera i samspill med amerikansk jazz og vaudeville, i en enakters opera komponert av en 23 år gammel G. Gershwin, aldri fremført i Norge. Opplev også en kavalkade av komponistens største hits fra jazzen og operaens verden.

Blue Monday har sin plass i musikkhistorien som det første forsøk på å blande jazz og klassisk musikk. Den 20 minutter lange operaen ble aldri populær i sin tid. Derfor ble de musikalske idéer gjenbrukt og utviklet i de mer berømte verker Porgy and Bess, og Rhapsody in Blue.

Billetter her (ekstern lenke)