Caroline filmet i Hommelvik

Alle som deltar i Miss Norway er pliktig til å lage en presentasjonsvideo.

I presentasjonsvideo skal deltagerne presentere seg selv, og den skal lastes opp på YouTube eller Vimeo og publiseres på profilen til deltagerne.

Caroline Birkelund har også laget sin presentasjonsvideo, og deler av denne er faktisk spilt inn på Havneveien, rett ovenfor Stasjonsfjæra i Hommelvik.

Et viktig trappetrinn i konkurransen

Deltagerne kan gjerne samarbeide med venner, profesjonelle eller amatører innen reklame-, foto- og modellbransje for å produsere sin film. Det vil ikke bli vurdert hvor profesjonell filmen er teknisk, men det legges fokus på tilstedeværelse og framføring, opplyser arangøren. Filmen skal være minimum ett minutt og maksimum 2 minutter, den skal inneholde en presentasjon av deltageren og filmen kan gjerne inneholde promotering for en av utøverens sponsorer/samarbeidspartnere eller for kommunen/fylket utøveren bor i.

– Presentasjonsvideo er et viktig trappetrinn i konkurransen, og er avgjørende for at man skal gå videre til finalen. Her skal vi presentere oss selv på 1-2 minutter. Utenom dette er det ikke mange krav til videoen, og man kan være så kreativ som man vil. Men det oppfordres til å prate engelsk og ha med gange på videoen. Dette er fordi dommerne følger med og her får man muligheten til å vise sine ferdigheter, forteller Caroline til Malviknytt.

Foto: Skjermdump fra video

Laget sammen med Ingrid fra Hommelvik

Da Caroline publiserte sin presentasjonsvideo rettet hun en stor takk til sin gode venninne Ingrid Rønne Nilsen fra Hommelvik.

– Min video ble laget sammen med ei god venninne, Ingrid. Jeg hadde ingen bestemt plan på hvordan jeg ville gjøre det, men jeg hadde noen ideer. Jeg valgte å ha med noen klipp fra Hommelvik fordi det er der jeg kommer fra. Teknisk sett er det jo Sveberg. Men jeg tilbringer mye tid i Hommelvik, både når jeg er til kjæresten og når møter venner. Jeg gikk jo også på ungdomsskole i Hommelvik, så i mine øyne er Hommelvik min hjemplass. I tillegg flytter jeg jo ned til Hommelvik i høst, og det gleder jeg med til, forteller Caroline.

Foto: Privat

– Det å spille inn denne videoen var utrolig gøy, og en av grunnene er fordi Caroline er ei jente man alltid ler sammen med. Både Caroline og jeg ønsket at videoen skulle vise frem hvem Caroline er som person, og det synes jeg den helt klart gjør. Faktisk viser den også hvorfor Caroline er en perfekt representant for Norge i Miss Universe, forteller Ingrid Rønne Nilsen til Malviknytt.

– Jeg mener Caroline nettopp står for, og ikke minst jobber for mange av de verdiene vi i Norge verdsetter, som ærlighet, eventyrlyst, ambisjoner, mot og åpenhet. Hun er ei som aldri gir opp, hun ser skjønnhet i alt og er tvers igjennom et helt fantastisk menneske. Jeg krysser fingrene for at Norge og juryen ser hvem Caroline er, og hvorfor hun glatt kan stikke av med, ikke bare «Miss Norway»- tittelen, men også «Miss Universe 2018», forteller den gode venninnen Ingrid Rønne Nilsen.

– Ingrid og jeg dro tidlig inn til Trondheim en fin dag det var sol, og begynte å filme litt over alt. Jeg ønsket å få med så mye som mulig av byen min og prøvde derfor å finne de fineste plassene. For meg var det også viktig at filmen hadde et profesjonelt preg samtidig som det skilte seg litt ut fra de andre.

– Etter flere dager med filming satt vi oss ned og begynte å redigere filmen. Dette var en veldig morsom prosess og det er alltid gøy når ting man har jobbet med begynner å ligne resultatet man ønsker. Tilslutt begynte jeg å skrive ned et manus. Her var det en del utfordringer fordi teksten skulle passe inn med klippene. Her fokuserte jeg på å få med mest mulig om hvem jeg er og hva jeg synes er viktig om jeg skulle vinne. Da vi var ferdige med filmen tror jeg vi begge var veldig fornøyde med resultatet. Vi hadde filmet så og si alt med iphone og det ble mye tull og pinlige øyeblikk. Men det var en veldig morsom prosess og jeg takker Ingrid masse for den gode hjelpen jeg fikk, forteller Caroline.

Her kan du se hele Caroline sin presentasjonsvideo