Rune delte ut fotballdrakter i Afrika

Ildsjelen Rune Jonsdal fra Vikhammer reiste sist uke på ferie til Sør-Afrika.

Med seg i bagasjen hadde den engasjerte 43-åringen fotballdrakter fra Malvik og Hommelvik IL, og noen fotballer som han ville gi til noen lokale barn som spilte fotball.

Rune hadde kommet i kontakt med Odd Magne Doseth i Unzwa Safaris, i Vivo, Sør Afrika som opprettet kontakten med lagene.

– Det viste seg at han hadde to ansatte som driver hvert sitt fotballag i Zimbabwe. Her vi er, er det ikke langt til grensa, men det er skoleferie her nå (midtvinterferie), så vi får ikke hilst på lagene akkurat nå, forteller Rune.

– Vi skal ut på høsten sende det ene laget for å møte det andre. Så dette er bare starten på det som kan bli en fantastisk historie, sier Rune.

De vel 20 draktene i forskjellige barnestørrelser fra hvert av lagene, MIL og HIL, ble overlevert Freddie ( t.h. i grønn HIL-drakt) og Freshman (i rød MIL-drakt).

– De to bor i to forskjellige lutfattige strøk i Zimbabwe, og denne lille gesten er utrolig hyggelig, da jeg ser på de to hvor mye det betyr.

Spennende reisemål

Rune Jonsdal forteller at de har fått trent mye med Anders Myrvold (Tidligere norsk landslagsspiller i ishockey. journ anm.) og hockeyspilleren Lars Erik Spets (gener fra Hommelvika).

– Vi har besteget fjell, sett ville sjiraffer, sebraer, kuduer, impala og bøfler blant annet. Bøflene kom faretruende nære og trakk seg ikke unna oss, beretter han fra ferien som han også bruker til å skape positivitet for unge idrettsutøvere i Afrika.