100% naturlig

Malviknytt.no følger Caroline Birkelund på 20 år fra Malvik tett gjennom de siste ukene frem til finalen i Miss Norway, den 29.juli på Wallmans i Oslo.

Det kreves egeninnsats

I følge arrangøren, Motivaction AS kreves det mye egeninnsats for å vinne Miss Norway. Deltagerne trenger klær, make up, kjoler, sko og annet, samt penger til reiser og kurs. Klesmerker og sko-kjede kan sponse finaleklær og sko, og både kommune og lokalt næringsliv kan sponse reise og kurs. Så det å finne en sponsor er en del av jobben for å nå målet med å vinne Miss Norway.

– Sponsorer en viktig del av Miss Norway. Det er viktig at vi som er deltagere viser at vi kan jobbe profesjonelt og markedsføre oss selv. Dette synes jeg har vært noe av det mest utfordrende, men også mest lærerike ved konkurransen. Her må man virkelig pushe seg selv og jobbe beinhardt. Til tross for at man møter mye nei og utallige ubesvarte mailer i denne prosessen, lærer man også så utrolig mye. Man lærer å bli tryggere på seg selv og det å snakke for seg. Man lærer å ikke ta et nei for et nei og ikke gi opp til tross for motstand. For etterhvert når man et punkt hvor ting begynner å gå oppover, forteller Caroline.

Foto: Andreas Buarø

– Jeg har vært så heldig å fått med meg fire sponsorer på laget, noe jeg er veldig stolt av. Det å jobbe med sponsorer er både spennende samtidig som det kan være vanskelig. Man ønsker å gjøre sitt beste for at sponsorene skal bli fornøyd og man føler konstant et lite press hvor man tenker «har jeg gjort nok» eller » er det noe mer jeg kan gjøre». Vi er jo nybegynnere som på en måte blir kastet ut i noe helt nytt og lærer underveis. Å jobbe med sponsorer har vært veldig lærerikt og jeg er utrolig takknemlig for mine fire sponsorer som har hatt troen på meg og stått bak meg på denne reisen, forteller Caroline.

En grønn frisør

En av sponsorene er Libe Grønn Frisør. LIBE grønn frisør er en frisørsalong som holder til på Vikhammer og eies av Berit Sjøtrø. Hun åpnet salongen i 2014, da med et ønske om å tilby sine kunder et grønnere og ikke minst et mer helsevennlig alternativ.

– Jeg valgte å være sponsor fordi jeg kjenner Caroline og familien fra før. Synes hun er ei knakende trivelig og flott jente på alle mulige måter. I tillegg er hun Malvikjente, og selvsagt er det viktig å støtte når man kan. For meg innebærer det at jeg støttet Caroline med en viss sum penger, og jeg kan derfor benytte meg av henne i litt reklame for oss her på Libe Grønn Frisør. Forhåpentligvis vil det gjøre til at flere får vite at vi er her på Saksvik, hvordan vi driver og at vi skiller oss ut fra andre tradisjonelle salonger fordi vi er en miljøsalong. Caroline kan forhåpentligvis hjelpe oss med å formidle dette ut til flere kunder, forteller Berit Sjøtrø til Malviknytt og legger til at Caroline er ei blid, positiv og ei skikkelig stå på jente og jeg håper og tror hun kan nå langt i konkurransen.

– Dette er jo en stor fordel også for oss som frisører som dagen lang står med hendene i bløtt. Jeg ønsker ikke å jobbe med tøffe kjemikaler som er dokumentert helseskadelig for både oss frisører og for kunden, ei heller forurense miljøet. Vi lever i en tid det er kjempeviktig at vi tenker på miljøet og begynner å ta vare på jorda vår. Jeg tenker at alle monner drar, og gjør i alle fall mitt for en litt bedre hverdag, forklarer Berit Sjøtrø.

– Selv har jeg etter mange år i bransjen blitt sensitiv for sterke kjemikalier, at en hverdag i en tradisjonell frisørsalong var umulig for meg. Dette gav meg muligheten til å fortsette med det jeg elsker å holde på med. Hår er for meg en lidenskap og jeg synes en variert hverdag med forskjellige kunder i alle aldre er inspirerende og givende. I tillegg er det veldig, veldig gøy.

– Selv med disse produktene kan jeg likevel farge, klippe, bleke, ta permanenter, style. Utviklingen av miljøprodukter er blitt veldig bra, og pr i dag er det ingenting vi savner. Tilbakemeldinger fra kunder er også så bra, så da er det bare å fortsette å lete etter flere merker som er økologiske, rene, nærende og tilfredsstiller de kravene vi har. Pr i dag har jeg tre serier jeg kan gå god for, og har enda et merke på vei inn. Danskene viser vei og står i spissen for en innovasjon innen miljøvennlige frisørprodukter, forteller eier av Libe Grønn Frisør, Berit Sjøtrø til Malviknytt og legger til at hennes sønn hadde for litt siden blitt spurt om hva det betydde at mora hans drev en grønn frisør, og hadde svart at «Hun klipper ikke med tresaks, for å si d sånn. Det er alle produktene som visstnok skal være bra for deg».

Bedre forståelse

Caroline sier selv det er viktig å ha gode produkter for at håret skal få tilført den næringen det trenger for å se sunt og friskt ut. Det er viktig for henne at produktene er 100% naturlige, noe som vil si at de er basert på ingredienser fra naturen.

– Tidligere tenkte jeg ikke så mye over hvilke produkter jeg brukte, og hva jeg utsatte huden min for. Men nå har jeg fått en bedre forståelse av hvor viktig det er å vite hvilke produkter man bruker og utsetter kroppen sin for. Enten det gjelder sminke, hårprodukter eller kremer. Å velge grønne produkter er ikke bare bra for miljøet, men også bra for din egen helse og velvære. Spesielt for de som sliter med allergier, som meg selv, er grønne produkter et fantastisk alternativ. Samtidig som produktene er naturlige, fokuserer de også på miljøet og en bærekraftig livsstil, forteller Caroline.