Hvem er Jesus i dag?

Trøndelag Teater har nå tatt sommerferie, men fra lørdag 29. juli presenterer teateret «Etterlyst: Jesus» av og med Bjørn Eidsvåg.

Forestillingen «Etterlyst: Jesus» har gått for fulle hus på Det Norske Teatret i Oslo. Nå legger Bjørn Eidsvåg ut på norgesturné med det kritikerroste stykket.

Da Bjørn Eidsvåg vokste opp, var Jesus den store helten. God, snill og rettferdig – ja, tøffere enn Tarzan! Men hvem er Jesus i dag?

På hjemmesiden til Trøndelag Teater står det at man her tar et tilbakeblikk på vesle Bjørn, som var sikker på at Jesus alltid ville passe på ham, før idolet hans ble mye strengere i ungdomstida. Langt hår, rytmisk musikk og kvinnelige prester var noe denne Jesus ikke likte.

Foto: PROMO

I studietida endret Jesus seg ytterligere, og Bjørn Eidsvåg kunne konstatere at Jesus var annerledes i Oslo enn på hjemplassen. Her var han en slags kul hippietype som forkynte peace and love. Senere ble han presentert for en sosialistisk Jesus, og en som inspirerte folk til å gjøre godt, som en Gandhi eller Nelson Mandela.

Men også en som inspirerte dem som grunnla Ku Klux Klan. Jesus var sannelig allsidig. Og han endret seg fra sted til sted og fra én tid til en annen.

Bjørn Eidsvåg har med forestillingen «Etterlyst: Jesus» prøvd å finne ut hvem Jesus egentlig var. Er det mulig å finne ut av det? Og hva er det ved denne figuren som gjør at han påverkar oss mennesker så sterkt?

Det letes både i kulturhistorien og i hans oppveksthistorie. Med anekdoter, gamle og nye sanger, godt humør og mye humor prøver Eidsvåg å finne ut om vi trenger en Jesus i dag. Og i så fall hvilken Jesus?

I Trondheim får du det servert det kritikerroste stykket, «Etterlyst: Jesus» på Trøndelag Teater under Olavsfestdagene 2017. Gjennom fem forestillinger får vi Eidsvåg i fri dressur sammen med skuespiller Svein Tindberg og Eidsvågs faste band.

  • Regi: Erik Ulfsby
  • Scenografi og kostymer: Mia Runningen
  • Lysdesign: Torkel Skjærven
  • Lyddesign: Ole-Petter Berger
  • Video: Raymond Stubberud / Siren Høyland Sæter
  • Dramaturg Ola E. Bø
  • Medvirkende: Bjørn Eidsvåg og Svein Tindberg
  • Orkester: Anders Engen, David Wallumsrød, Kjetil Steensnæs og Bjørn Holm
Foto: PROMO

Forestillingen spilles på hovedscenene, den varer i 1 time og 40 minutter og spilles uten pause. Billetter kan kjøpes her.