Konkurrenter og venninner

Miss Norway er en årlig konkurranse, hvor formålet er å kåre en vinner som kan være en forbilledlig representant for veldedige organisasjoner og kommersielle produkter, tjenester og arrangementer.

Malviknytt.no følger Caroline Birkelund tett gjennom de siste ukene frem til finalen i Miss Norway, den 29.juli på Wallmans i Oslo. Caroline er 20 år, hun kommer fra Sveberg og er i disse dager på flyttefot til Hommelvik.

To fra Trøndelag

Av de 15 finalistene i Miss Norway 2017, er det bare to deltagere som ikke er fra Østlandet og det Caroline og Eirin fra Trøndelag. Caroline er som kjent fra Malvik og Eirin Myrvang Berg er fra Trondheim. Selv om Eirin bor i Trondheim har hun sterke relasjoner til Malvik, da hun har familie som bor her og hennes mor er fra Hommelvik.

 

Konkurenter og gode venninner

Til tross for at Miss Norway er en konkurranse, har Caroline og Eirin er blitt gode venninner i løpet av det siste året.

– Vi får ofte spørsmål om hvordan vi kan være venner og konkurrenter og vi syntes akkurat det er litt gøy. Folk tror at man ikke kan være begge deler bare fordi vi begge jobber mot det samme målet, nettopp å vinne Miss Norway. Men sånn som vi ser det, så er det mye bedre å løfte hverandre opp og samarbeide. Ja selvfølgelig vil begge vinne, men det er det jo 13 andre jenter som også vil. Vi er bare to jenter som er fra Trøndelag, resten er jo fra Østlandet, forteller Caroline.

Gikk på samme skole

Selv om jentene hadde gått samtidig på Charlottenlund Videregående skole, og viste av hverandre, viste de ikke at de kom til å bli konkurrenter i Miss Norway 2017.

– Vi ønsker å vise hva trøndere er laget av, og sammen er vi mye sterkere. Vi visste jo om hverandre fra før også, da vi gikk på samme videregående skole her i Trondheim. Likevel er det konkurransen som har gjort oss til gode venner. Det var faktisk litt gøy fordi vi visste jo ikke at den andre hadde meldt seg på konkurransen.

Kurshelg i Oslo

Det var under den første kurshelgen i september at jentene fant ut at begge var med i Miss Norway 2017. Dette kurset ble arrangert i Oslo og her fikk jentene også møte lederteamet og to av deltakerne fra årets konkurranse.

– Da Eirin og jeg møttes på første kurset i Oslo, ble det litt sånn – nei men, hva gjør du her? Jeg tror Eirin er enig med meg når jeg sier at jeg er veldig glad for å ha en person jeg kan blant annet støtte meg på, spørre om råd og sammenligne erfaringer med. Det er ikke å legge skjul på at det er en tøff konkurranse, hvor man står på egne bein når det kommer til hvor langt man vil nå. Det har jo også vært en del reising ned til Oslo i forbindelse med ulike arrangement. Da er det veldig greit å ha noen man kan reise og bo med. For eksempel for noen uker siden når vi var på Beauty Camp med Miss Norway så måtte vi ta nattoget nedover. En togtur på 8 timer kan fort bli litt kjedelig når man reiser alene, men når i er to så går tiden mye fortere, forteller en smilende Caroline til Malviknytt.