Caroline jobber frivillig

Malviknytt følger Caroline Birkelund, fra Sveberg på veien til finalen i Miss Norway 2017.

Caroline er 20 år, kommer fra Sveberg og for omlag et år siden meldte hun seg på Miss Universe Norway 2017. Nå nesten et år senere, er hun en av de 15 finalister som skal konkurrere om kronen den 29. Juli på Wallmans i Oslo.

Veldedighetsarbeid

Finalistene er oppfordret til å jobbe frivillig for en organisasjon, med saker de brenner for. Det kan være å hjelpe syke barn/voksne/dyr, hjemmehjelp, foredrag på skoler, bøsseaksjoner eller annet.

– Denne uken var det frivillig arbeid som sto på timeplanen og en morgen klokken 10:00 møtte jeg opp ved folkets hus på Ranheim. Denne gangen var jeg frivillig hos Ranheim frivilligsentral, noe jeg har vært en gang tidligere, forteller Caroline.

Språkkafé

Ranheim Frivillighetssentral arrangerer norsk språkkafé, hvor målet er at mennesker kan møtes for å praktisere eller forbedre muntlige norskkunnskaper.

– Den første gangen var jeg med på noe kalt språkkafé. Her kan man komme for en kopp kaffe samtidig som man kan praktisere norsk. Flere av de som møter opp holder på å lære seg norsk og drar derfor stor nytte av dette tilbudet. Her kan man forbedre språkkunnskapene sine samtidig som man får nye venner. Jeg likte dette konseptet veldig godt og jeg ble kjent med flere flotte mennesker, forteller Caroline.

Grilling av pølser og burgere

Denne gangen var det et nytt opplegg og Caroline skulle servere mat til en gågruppe som skulle komme innom etter de hadde vært på tur. Under mottoet «Ut på tur, aldri sur» møtes trofaste gangere, året rundt, uansett vær og vind.

– Jeg dro dit sammen med ei venninne, Eirin, som også er med i konkurransen. Til tross for at vi egentlig er konkurrenter ser vi ingen problem med å jobbe sammen for å komme oss oppover. Dessuten er det alltid gøy å ha med seg venner, forteller Caroline.

– Det første vi gjorde da vi kom var å steke vafler. Deretter gjorde vi dem klare til servering sammen med litt andre godsaker. Når dette var gjort gikk vi utenfor og hjalp til med grilling av pølser og burgere. Midt i grilling kom gågruppen tilbake og de begynte å forsyne seg meg maten. Da alle hadde funnet seg til rette og var ferdige med grillmaten serverte vi kaffe og vafler.

Veldig hyggelig

På hjemmesiden til frivillighetssentralen står det at her kan du komme som du er. Om det er med barnevogn, gåstaver, rullestol, krykker, hund, en venn eller en nabo. Tempoet og turen skal passe for alle.

– Da alle var forsynte satt det flere smilende ansikter rundt bordet som takket pent for maten. Det var veldig hyggelig at arbeidet vi gjorde ble satt pris på og at de var fornøyde når de takket for seg og dro hjem igjen.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har drevet mye med frivillig arbeid tidligere. Men når man først har vært med noen ganger så ser man fort verdien i det. Bare det å være med av og til blir satt stor pris på og man får muligheten til å møte så mange flotte mennesker, forteller Caroline til Malviknytt og legger til at om man skulle ønske å prøve det ut, er det mange frivillighetssentraler man kan kontakte, og man kan enkelt finne de på Facebook.