Dumt og unødvendig

Etter markeringen av 4.juli i Hommelvik har noen fyrt opp en grill og latt restene ligge igjen like utenfor veggen ved Hommelvik kirke.

Dette har ikke kirkevergen i Malvik, Olav Jørgen Berg særlig sansen for.

– Det kan se ut som om noen har gravd en liten grop og tent på noe grillkull og at de har brukt en rist fra en grill til å steke pølser på, sier han.

– Mulig at risten stammer fra en av de grillene som ble brukt i sentrum under 4.julifesten og at noen har tatt med seg denne opp til kirkegården og hatt ett lite grillparty der, forteller han til lokalavisa Malviknytt.no.

Dette er ikke greit

Olav Jørgen Berg sier at han har latt rotet ligge hele onsdag for å se om de som har lagt det der kom å fjernet det, men det har ikke skjedd.

– Det lå noen tomme pølsepakker der også, men jeg er usikker på om det har vært fyr på grillen.

– Jeg synes ikke det er greit å tenne opp en grill rett utenfor kirkeveggen på denne måten. Kirken og kirkegården er et monument i bygda og bør ikke brukes til å ha grillfester på. Dessuten er det et gammel bygning som bør værnes mot brann.

– Det tror jeg alle forstår, med unntak av de som har fyrt opp grillen og gått fra det på denne måten, sier kirkeverge Olav Jørgen Berg.

Han tror ikke kirkekontoret vil gå videre med saken.

– Det har nok liten hensikt, men hvis noen har sett noe eller vet noe om saken vil gjerne ha tips, sier han.

Villparkering

Det var ikke bare kirkegården som ble utsatt for ukloke hendelser 4.juli.

(Foto: tipser)

Flere har også reagert på at amcarer har parkert oppå steinhellene som er en del av 22.juli-minnesmerket.

– Jeg la også merke til dette og syntes ikke det er rett at det parkeres der, sier Olav Jørgen Berg.

– Det er store utfordringer å finne parkering i Hommelvik 4.juli og mange blir kreative i jekten på steder å sette fra seg bilen sin.

– Uansett synes jeg det er en unødvendig oppførsel å bruke kirkegården og monumentene på denne måten, sier kirkeverge Olav Jørgen Berg til lokalavisa.