Caroline kan bli Miss Norway

Caroline Birkelund, fra Sveberg er en av 15 finalister i Miss Norway.

Caroline er 20 år, hun kommer fra Sveberg og er i disse dager på flyttefot til Hommelvik. For å delta i Miss Norway må man ha fylt 18 og kan ikke ha fylt 28 år den 1. januar det året man konkurrerer om tittelen. Deltakerne kan ikke være eller ha vært gift, og de kan ikke ha barn. Man må ha en sunn og normalt trent kropp. Det er derimot ingen høydekrav for Miss Norway, men deltakelse i enkelte andre konkurranser enn Miss Universe eksisterer det høydekrav. For eksempel i konkurransene Miss Earth og Miss Grand International kreves det henholdsvis 167,6 (5’6″) og 168 cm.

– For omlag et år siden tok jeg den spontane avgjørelsen å meldte meg på Miss Universe Norway 2017. Nå nesten et år senere, er jeg en av 15 finalister som skal konkurrere om kronen den 29.juli på Wallmans i Oslo, forteller Caroline til Malviknytt.

Det kreves egeninnsats

I følge arrangøren kreves det mye egeninnsats for å vinne Miss Norway. De trenger klær, make up, kjoler, sko og annet, samt penger til reiser og kurs. F.eks. kan du få hjelp fra en designer til å tilpasse eller sy konkurransekjole. Klesmerker og skokjede kan sponse finaleklær og sko. Kommunen og lokalt næringsliv kan sponse reise og kurs. Du må kanskje tråkke utenfor komfortsonen din og banke på noen dører for å selge deg inn som en interessant person for disse aktørene.

– Reisen hit har vært lang og det har krevd mye hardt arbeid. Det har vært flere kurs, øvinger med 15 cm høye heler, presseoppslag, samarbeid med sponsorer og mye mer. Jeg visste ikke selv hva jeg kastet meg ut i da jeg først meldte meg på konkurransen forrige sommer. Alt jeg visste var at jeg ønsket å gjøre noe helt nytt og utfordre meg selv. I dag er jeg veldig glad jeg tok den avgjørelsen., forteller Caroline.

Utenomjordisk superkvinne

Arrangøren sier selv at de ønsker at vinneren av Miss Norway er en person som tenker på hva hun må gjøre for å oppnå framgang og ikke hva vi kan gjøre for henne. Videre heter det at de ser først og fremst etter en person som kan være en positiv representant for produkter, tjenester og arrangementer, både kommersielle og ikke-kommersielle. Man trenger ikke være en utenomjordisk superkvinne, men hun må ha et vinnende vesen med god selvtillit og selvinnsikt. En person som kan ta plass og eie denne plassen på en scene og gi av seg selv til et publikum. Flere vinnere av Miss Norway har hatt flotte karrierer innen næringsliv, media, film og fjernsyn.

– Mange tenker at en skjønnhetskonkurranse går ut på å sprade rundt i flotte kjoler og ha et pent ansikt, men det er så mye mer enn det. Det er så mye hardt arbeid som ligger bak hver utøver. Man må konstant pushe seg selv utenfor komfortsonen og by på seg selv. Man lærer hvordan man skal være i profesjonelle settinger samtidig som man lærer mye om markedsføring. Både hvordan man skal markedsføre seg selv og de sponsorene man jobber med. Dette synes jeg har vært en veldig spennende del på reisen, da jeg selv studerer markedsføring, forteller Caroline.

Jobbe mot suksess

Miss Norway sender kandidater til verdens største skjønnhetskonkurranser, den gjeveste er Miss Universe. I løpet av tiden fram mot finalen den 29. juli kan hver enkelt deltager gjøre en innsats som kan avgjøre om hvem som vinner og skal representere Norge i den internasjonale finalen. Konkurransen har fokus på det å jobbe mot suksess, og dette er grunnen til at det er de mest ambisiøse og dyktige kvinnene, preget av indre styrke, intellekt og stil, som deltar i konkurransen.

– Nå er det under en måned igjen til finalen og det er mye som skal gjøres før vi endelig skal på scenen foran kjente og ukjente. Det blir mye trening på høye heler og jobbing for å få inn enda flere poeng. Samtidig som finalekjoler og lignende skal være på plass, forteller Caroline før hun drar avgårde på et nytt oppdrag.

Finale

Den 29. juli er det klart for finale i Miss Norway. Malviknytt kommer til å følge Caroline tett i perioden frem til finalen. Vi gleder oss til å følge henne på de ulike arrangementene, og ta del i hennes egene forberedelser frem til finalen.