Måtte fjerne bannere på grunn av distraksjonsfaren

Malvik kommune påla Jøssåsen å ta ned bannerne de hadde hengt opp på Torggården, fordi de kunne være trafikkfarlige.

Styreleder i Camphill Norge, Helge Pettersen synes dette var smålig av Malvik kommune.

– Kommunen sendte e-post til vegvesenet med henvendelse om saken og fikk til svar at reklamen ikke var omsøkt og dermed ulovlig. Dette på grunn av distraksjonsfaren, forteller Helge Pettersen.

– Kommunens tekniske administrasjon sier også at det ikke var estetisk og ikke i forhold til plan og bygningslovens bestemmelser.

– Hva med det Amerikanske flagget som står midt i rundkjøringa? Er ikke det trafikkfarlig, og er det så estetisk? – spør Helge Pettersen.

Vegvesenet peker i sitt svar til kommunen at det i dag er arrangement i Hommelvik sentrum og at dette krever at fokuset til trafikantene er på vegen, heter det i e-posten fra vegvesenet.

– Dette er dumt, men vi respekterer det og har flyttet bannere og plakater til baksiden av bygget opp mot Torvet, sier Helge Pettersen.

– Da vi snakket med vegvesenet mente de det kunne være litt mye tekst på bannerne, men hvis vi kappet de litt ville det gå bra.

– Når vi ser hvordan det ser ut i Hommelvik i dag, er dette en bagatell, men det er ikke ønskelig for oss å gå mot kommunen, men dette var vel unødvendig, det er de flestes reaksjon, forteller Helge Pettersen.