Starter Frøbibliotek

Biblioteket i Malvik starter nå opp sitt eget lille frøbibliotek.

Anne Margrete Sjøflot forteller at hun og en kollega ble inspirert av Trondheim folkebibliotek og hentet ideen derifra.

– Tanken er at lånerne kan låne med seg frø og at de kan komme tilbake på høsten med nye frø, forteller Anne Margrete.

– Ideen er god når vi ser det fra et miljøperspektiv, i tillegg vet vi at det er mange hageinteresserte i Malvik og vi har allerede fått kontakt med en hel del som er interessert i å være med. Og det sies det at det man setter ned i jorda i Malvik, det vokser opp, så dette blir spennende å se etter hvert.

Frøbiblioteket er et tilbud for hobbygartnere, enten man har en potte på balkongen, en dyrkingskasse eller hage. Ordningen fungerer slik at du låner frø fra frøbiblioteket på våren. Du sjekker ut frø i skranken på biblioteket, og registrerer deg. Du forsøker deretter å høste frø fra plantene du dyrker, og leverer de tilbake til biblioteket slik at andre kan låne de året etter. Ordningen er basert på tillit.

– Det er ikke noe krav til bilde men merking av hva slags vekst det er, med navn og sånn cirka hva det er vil vi gjerne ha. Et artsnavn og farge hadde vært kjekt å fått vite. All informasjon er jo god. Hvis man vet noe om frøene og hvordan man fikk dem til å vokse selv, er det topp, sier Anne Margrete Sjøflot.

Hun forteller at de er interessert i blomster, grønnsaker og alle slags frø, men ikke svartelistede arter.

Alle kan være med og ønsker du flere opplysninger ta kontakt med biblioteket på Vikhammer.