Hundre arbeidsplasser kan være i fare

Flere ansatte står i fare for å miste jobbene sine når Helse Midt trolig avslutter avtalen sin med Betania rehabiliteringssenter på Malvik.

Mandag ble rundt 100 ansatte ved bedriften informert om at det mest sannsynlig vil bli en reduksjon i tilbudet ved rehabiliteringssenteret, skriver nrk.no.

Tjenesten er nå ute på anbud og vi har fått signaler om betydelig reduksjon på tilbudet ved Betania Malvik i neste anbudsperiode fra januar 2018, sier administrerende direktør i Lukas Stifelsen, Tor Inge Skjøtskift til NRK.

Ifølge direktøren har ikke Helse Midt-Norge tatt endelig beslutning, men ledelsen ønsket å informere de ansatte om situasjonen før ferien.

– Vi ønsket å informere om signalene vi har fått før ferieavviklingen starter for fullt. Vi er forberedt på en styrt avvikling av dagens tjenestetilbud, men er samtidig klar på at Betania Malvik skal bestå, sier administrerende direktør i Lukas Stifelsen, Tor Inge Skjøtskift, til nrk.no.

Lukas Stiftelsen, som er eiere av Betania Malvik, har i mange år levert tverrfaglig og spesialisert rehabilitering i samarbeid med Helse Midt-Norge.

Forhandler fortsatt

Fagdirektør for helsefagavdelingen i Helse Midt-Norge, Henrik A. Sandbu bekrefter til NRK at de foreløpig ikke har tatt en enedelig beslutning om å avslutte avtalen med Betania Malvik.

– Vi er i en anbudsprosess og er i forhandlinger med mulige leverandører, sier Sandbu til NRK.

Les også: Tror ikke kommunen sparer penger

Les også: Kommunen sier opp samarbeidet med Betania