Gavmild Sparebank gir penger til kulturlivet

Sparebank1 SMN i Værnesregionen har delt ut totalt 240.000,- til lag og foreninger i årets første tildelingsrunde på søknader om gavemidler banken.

– I mai tildelte vi 80.000,- til ulike musikkorps i Værnesregionen. Nå er vi klare til å dele ut ytterligere 160.000,- til andre lag og foreninger, sier banksjef Lill Bente Mæhla Totland.

– Det er et privilegium å få lov å gi penger tilbake til nærmiljøet. Vi har mange kunder i regionen og gode resultater og dette skal komme nærsamfunnet til gode gjennom slike tildelinger. Vi har heldigvis mange ildsjeler og frivillige blant oss, sier hun.

– Noen ganger er det nok med engasjement og vilje. Andre ganger trengs litt økonomisk støtte. Vi ønsker å være med å bidra og realisere prosjekt .Sammen ønsker vi å skape levende lokalsamfunn, med spesielt fokus på barn og unge, sier Lill Bente Mæhla Totland, banksjef i Sparebank1 SMN.

Kostymer og fotball

Til lag og foreninger i Malvik er det delt ut midler til fire forskjellige aktiviteter.

– Sveberg Danseklubb søkte og fikk kr 10.000 til å bruke på kostymer. Klubben ønsker å bygge opp et kostymelager til bruk under klubbens danseforestillinger, forteller Tommy Sagmyr i danseklubben.

– Målet er å supplere de ulike partiene med diverse effekter som setter en ekstra spiss på showet. Barna elsker å kunne få kle seg opp når de skal ut på scenen, sier han.

Etableringen av Hommelvik Guts, lavterskelfotball, Malvik Husflidslag, husflid for barn og Malvik og Stjørdal seilforening, ungdomsbåt har også fått gavemidler fra Sparebank1 SMN i denne runden.

Det er to søknadsrunder i året.  Neste søknadsfrist er 01.oktober og kan søkes på via smn.no.