Jentene er klare for Landsfestival

The Simchips, bestående av Rie Aagaard (13 år) og Emma Langøren (13 år) er nå i Sandnes for å delta i Landsfestivalen.

Fullt program

Etter UKM Malvik gikk jentene først videre til Fylkesmønstringen som ble arrangert i Bjugn 21.-23. april. Etter at det ble full uttelling for jentene i Bjugn, var det klart for landsfestival som avholdes i Sandnes disse dager.

– Ja, nå er på UKM her i Sandnes, og vi har det veldig bra her. Det er masse som skjer hele tida, og det er kjempegod stemning overalt. Akkurat nå er det noe som heter UKM Blend, og det går ut på at vi blir satt sammen i ulike grupper. Jeg er med i gruppen som heter «Folkofoni». Vi skal gå ut å filme folk som synger forskjellige tonearter, for så å sette det sammen. Skal innrømme ar jeg blir ganske sliten her, siden det er alltid noe som skjer som vi må være med på, forteller Rie i en melding til Malviknytt.

12 knuter = nye vennskap

I tillegg til alle aktivitetene er ungdommene opptatt av UKM-knuter. Tanken bak dette er å få ungdommene ut av sine komfort-soner og arrangøren har laget 12 ulike knuter som kan være grunnen til at deltagerne får en god klem eller til og med nye venner.

– UKM-knutene fungerer slik at vi får en liste med ting vi kan gjøre. Og for hver ting vi gjør får vi en fargetråd som vi skal feste på UKM båndet vi har fått. Men det er ganske kleine ting vi må gjøre, forteller Rie og avslutter samtalen med å si at dette blir en opplevelse for livet.

 

 

Alle sakene Malviknytt.no har skrevet om UKM, og mange bilder – kan du se her: