Kjøp operabilletter nå

Det nærmer seg premiere på operaen «Forbudsrepublikken» ved Mostadmark Jernverk.

Det nærmer seg nå innspurten for prosjektet som har premiere fredag 7.juli og sist helg var solister og kor samlet til intense øvingsdager i Hommelvik.

– Koret er nå i rute etter å ha jobbet iherdig i flere helger i sommer, forteller produsent for oppsetningen Ingrid Nyhus. Dirigenten gir seg ikke før han er fornøyd, røper hun.

Det er Jon Skogstad som har komponert operaen Forbudsrepublikken og som leder koret og orkesteret.

– Jeg er veldig godt fornøyd med koret. Det låter bra og de er en sosial gjeng som er flinke og musikalske og veldig tilfredsstillende å jobbe med, sier komponisten og dirigenten. (saken fortsetter under videoen)

Satirisk opera

Forbudsrepublikken er en satirisk opera som handler om helsefanatisme og moral i en verden som holder på å bli for streng.

Det er et klassisk kjærlighetsdrama i tre akter, med fem solister i hovedrollene og et kor som består av 17 sangere.

Forbudsrepublikken ble skrevet for en del år tilbake av Håkon Sundaune og Jon Skogstad, da blant annet røykeloven ble innført.

Tre forestillinger

– Det blir tre forestillinger med premiere fredag 7.juli og forestillinger den 8. og 9. med ruinene etter jernverket i Mostadmarka som bakgrunnskulisse og billettsalget startet rett etter påske så nå lønner det seg og kjøpe biletter, sier Ingrid Nyhus.

På sikt er planene å få skrevet en lokal forestilling med utgangspunkt i Jernverkets historie, men denne gangen er det altså operaen «Forbudsrepublikken» som skal framføres.

– Musikken i Forbudsrepublikken er av typen Fransk barokk, sånn som intromelodien til Eurovisjonens TV-sendinger. Den er litt swingende og da må vi ha med strykere og et cemballo passer jo fint, vi får håpet været tillater det, forteller Ingrid.

Regissør er Eli Sørensen fra Selbu.