Nå har alle Rema 1000 butikkene hjertestarter

Nå finner du en Hjertestarter i alle REMA 1000 sine 590 butikker over hele landet.

Det var Helseminister Bent Høie som lanserte det offentlige Hjertestarterregisteret på www.113.no.

En av grunnene til lanseringen av et nasjonalt Hjertestartregister er at hver dag dør ti mennesker av hjertestans utenfor norske sykehus.

REMA 1000 skriver i en pressemelding at de er glade for å kunne bidra til en nasjonal dugnad for å redde flere liv i Norge.

– Å få være med på en livsviktig dugnad betyr utrolig mye for oss. Vi opplevde to dødsfall som følge av akutt hjertestans i våre butikker i fjor. Nå har vi hjertestartere i alle våre 590 REMA 1000 butikker over hele landet. Vi håper denne investeringen vil bidra til å redde liv i fremtiden, sier Ole Robert Reitan, Adm. Dir. i REMA 1000.

– Alle våre ansatte har fått opplæring i bruk på lik linje med de 11.000 i alle Rema 1000 butikkene landet over, forteller Frode Haug på Rema 1000 på Vikhammer. De fikk sin hjertestarter utplasert allerede i februar.

Skaper trygghet

Helsedirektør Bjørn Guldvog støtter REMA1000 sin satsning på å lære opp egne ansatte og utplassere hjertestartere i butikkene. Nå håper Reitan at investeringen vil redde liv, dersom en akutt situasjon skulle oppstå.

– Våre kunder, ansatte og forbipasserende skal være trygge på at det er hjelp å få hos oss. Vi har alle et ansvar for å bidra. Det viktigste vi gjør er å ringe 113 og starte livreddende førstehjelp. Sammen kan vi redde liv, sier Reitan.

Hjertestarterregisteret

Rema 1000 sine hjertestartere er registrert i det offentlige registeret over hjertestartere som ble lanseret mandag 3. april. Det viser at det i Malvik er registrert fire hjertestartere. En på hver av de tre Rema 1000 butikkene, på Vikhammer, MalvikSenter og i Hommelvik, samt en på Apotek 1 ved Vikhammer senter. Hos Malvik kommune får malviknytt.no opplyst at kommunen allerede er i en prosess hvor de er i ferd med å kartlegge antall hjertestartere i Malvik og hvor de befinner seg.

Slik redder du liv ved hjertestans:

  • Ring først 113 for å varsle hvis en person har falt om og ikke lar seg vekke
  • Følg instruksjonene fra 113 og sett i gang med hjerte- og lungeredning – 30 kompresjoner og to innblåsinger.
  • Få tak i hjertestarter og koble denne til personen som har hjertestans

Har du en hjertestarter kan du bidra til å redde liv ved å registrere den på 113.no