Får 435.000 kroner i kompensasjon

Lotteri- ogh stiftelsestilsynet har bevilget vel 435.000 kroner i momskompensasjon til to idrettsanlegg i Malvik.

Muruvik kunstgressbane får kr 240.494,- og Øya idrettsanlegg, klubbhus friidrett kompenseres med kr 194.212,-

På landsbasis er det bevilget 175,9 mill. kroner til ordningen i år. Det betyr full innvilgelse for alle godkjente søknader. Totalt ble 459 søknader godkjent.

I dag ble nyheten presentert til lederen i Muruvik vel, Geir André Engesbak, som fikk besøk av Lill Harriet Sandaune (FrP) og Eva Lundemo (H) som representerer regjeringspartiene.

– Dette er en god nyhet, det er det ingen tvil om. Velforeningen har invester store midler i anlegget og nå får vi tilbake litt av det, sa Engesbak til de to lokalpolitikerne som kom med beskjeden mandag formiddag.

– Anlegget har blitt populært og det brukes mye. Det ser vi blant annet på alle klærne som blir lagt igjen hver dag, ler han.

Vi er i mål

Prosjektleder for nærmiljøanlegget og utbyggingen av kunsgressbanen i Muruvik, Morten Hoås Vinje, synes det er fantastisk. (saken fortsetter under bildet)

Foto: André Adolfsen

– Dette var en gladmelding. Momskompensasjonen var en del av budsjettet og vi hadde egentlig budsjettert med at vi fikk 80% refundert. Nå har vi fått 100% og det er intet mindre enn fantastisk.

– Med dette er prosjektet i mål i forhold til vedtatte finansieringsplaner så nå er jobben min som prosjektleder også over, sier Hoås Vinje.

– Det er helt supert, anlegget er populært og mye brukt. Dette er en god dag for innbyggerne i Muruvika, sier Morten Hoås Vinje.

194.212 kr til klubbhuset.

Hommelvik IL har fått tildelt 194.212,- kroner i momskompensasjon i forbindelse med det nye klubbhuset for friidrett på Øya idrettsanlegg.

– Vi er godt fornøyd med å endelig ha fått innvilget MVA-kompenasjonen for klubbhuset. Pengene vil i sin helhet gå til nedbetaling av gjeld vi har på klubbhuset, sier Bernt Petter Brandslet i HIL-friidrett i en kommentar.

 

Skaper idrettsaktivitet

Dette er det fjerde året Høyre og FRP sammen med KRF og Venstre sikrer full kompensasjon for idrettsanlegg.

– Ordningen imøtekommer et stort behov og dette er anlegg som skaper idrettsaktivitet i lokalsamfunn over hele landet, forteller Lill Harriet Sandaune (FrP) og Eva Lundemo (H).

– Idrettslag og foreninger bidrar i stor grad selv til bygging av anlegg. Det er viktig å skape gode rammebetingelser for de lagene og foreningene som påtar seg slike anleggsinvesteringer. Det har regjeringen nå klart i fire år, sier de to.

Totalt er det bevilget kr. 29.266.721 til Sør Trøndelag