Raser mot plassering av skilt

Vil ha opplysningsskilt flyttet vekk fra stuevinduene.

Da Johan Lundberg i Maivegen i Hommelvik kom hjem etter å ha vært ute på jobb syntes han lyset på stua var underlig.

Det var ikke så rart, for rett utenfor husveggen har Malvik kommune satt opp et skilt som viser vegen til Bruket kulturhus, Hommelvik helsetun og til helsetunets varemottak.

– Jeg ringte straks til kommunen og varslet om at skiltet måtte fjernes. For i tillegg til å dekke for lyset, hindrer det utsyn og det stod også skeivt at det medførte fare for de som ferdes i trafikken, forteller Johan Lundberg.

– Han jeg snakka med på kommunen la skylda på en underentreprenør og det hørtes ikke ut som om kommunen var villig til å flytte på skiltet.

– Hadde de flyttet skiltet to meter, rundt hjørnet og til Maivegen og ikke i Reidar Jenssens gate, ville det ikke vært noe problem. Sånn som det står nå, vil jeg helst ikke ha det, forteller en mildt sagt irritert Johan Lundberg.

I følge Lundberg har kommunen innrømmet at det er bestilt for store skilt, og at de som er levert er beregnet for veger med langt høyere fartsgrense enn på Mogjalet. Skiltene er i tillegg reflekterende og lyser opp i nabolaget når gatelysene står på.

Jobber med saken

Malvik kommune FDV-kommunalteknikk har mottatt klagen og sett på saken.

– Vi jobber med saken, og ser på om for eksempel skiltinga er i henhold til den godkjente skiltplanen. Vi ser også på om det her er et forhold som ikke er godt nok gjennomarbeidet med hensyn til skiltutforming og skiltplassering i utarbeidet skiltplan, sier virksomhetsleder ved FVD-kommunalteknikk, Olav Bidtnes i Malvik kommune.

Bidtnes tror saken vil løse seg og at partene blir enige.

De nye skiltene vises godt i det gamle bomiljøet