Slenger fra seg søppel på P-plassen

Vaktmester Ketil Melum i Malvik kommune er lei av at uvedkommende slengter fra seg søppel ved siden av søppelcontainerne som står på parkeringsplassen ved Rådhuset.

Dette skjer ganske ofte nå i sommerhalvåret.

– Etter så og si annehver helg må vi plukke opp søppel som uvedkommende setter igjen her ved conteinerne, forklarer Melum.

Fuglene drar ofte søppelet ut over området og det blir det både rot og merarbeid av. De har tidligere funnet både vaskemaskiner og komfyrer som er hensatt ved kommunens søppelkconteinere i Hommelvik sentrum.

Telt og kulegrill

 

Tirsdag morgen hadde det skjedd igjen og Melum og medarbeiderne måtte rydde parkeringsplassen og naboområdene for søppel og rask som var dratt utover.

 

– Mellom søppelconteinerne var det kastet noen pappesker med diverse innhold. Av det som var gjenslengt var det tydelig at de hadde vært på Biltema og kjøpt seg nytt fortelt til campingvogna. En tom pappeske og gamle teltstenger kunne tyde på det. Av emballasjen som lå gjenslengt var også pappesken etter en kulegrill.

Kvittering i avfallet

Kvitteringen lå i avfallet og det var brukt bankkort og oppgitt medlemsnummer hos butikken. Altså er gjerningspersonen sporbar om ønskelig.

– I tillegg er det skiltet med kameraovervåkning så de som har gjort dette er nok fanget på kommunens overvåkningstape.

– Det står et skilt rett ovenfor der de har slengt fra seg rasket som forteller at området er kameraovervåket. Det kan det se ut som om de overser, forteller Ketil Melum.

– Vi vurderer nå om vi skal gå videre med saken. I ytterste konsekvens kan de det gjelder bli anmeldt, eller de kan få en regning på opprydding. Det går fort med litt tid med å rydde og kjøre bort avfallet.