Rasmus og verdens beste bursdag – ekstraforestillinger!

Rasmus og verdens beste band har siden 16. mai feiret jubileet med Rasmus og verdens beste bursdag på Trøndelag Teater. Forestillingen har vært populær, og det er nå satt omm ti ekstraforestillinger.

10-årsfest

16. mai ble Rasmus og Verdens Beste Band 10 år gamle, og feirer med bursdagskonserter og utgivelse av en splitter ny barneplate. Rasmus og bandet ville gjerne invitere små og store, bursdagsbarn og bursdagsvoksne, til 10-årsfest.

– Bursdagen har vært så populær at vi har vært nødt til å sette opp ekstrabursdager og siste mulighet for å bli med på feiringen er 8. og 9. juni. Bursdagene starter kl 17:30 og foregår på Gamle Scene, skriver informasjonsrådgiver ved Trøndelag Teater, Sissel Grønlie i en e-post.

Kritikerrost

Bandet har tidligere gitt ut fire kritikerroste barneplater. De har mottatt to Spellemannspriser og flere av sangene har blitt til teaterstykker. «Puppan te pappa» på Trøndelag Teater i 2014 og «Snøhula» på Nord-Trøndelag Teater i 2016.

Gutten på stranda
I forbindelse med Rasmus og Verdens Beste Band sitt 10 årsjubileum og plateutgivelsen «Banjo på badet» har Rasmus Rohde gitt ut tre musikkvideoer, en av dem med tittelen «Gutten på stranda». «Gutten på stranda» er en alvorlig sang om båtflyktningene fra Syria. En sang om et viktig og vanskelig tema som berører oss alle, også barna, skriver Trøndelag Teater.

«Jeg skrev Gutten på stranda, fordi barn daglig ser bilder fra konflikter og krigssituasjoner og jeg tror de har behov for å tenke over det de ser og undre seg over hvorfor verden er slik – på samme måte som oss voksne. Jeg tror ikke barn bør vernes fra denne type problematikk, og heller ikke at problematikken fører til at de blir deprimerte eller tungsindige. Tvert imot tror jeg de ser og opplever at livet både er glede og sorg. Barn er fulle av alvor og refleksjon. Som voksen kulturformidler syns jeg det er påkrevd å snakke om det alvorlige innimellom. Ikke for å løse et problem, og ikke for å pådytte barn et bestemt politisk syn, men for rett og slett å være sammen med dem, i dilemmaene, i refleksjonen.

– Rasmus Rohde