Jentene markerer 100 år

Sportsklubben Trondheims-Ørn ble stiftet av en guttegjeng på Lilleby ved Lademoen for 100 år siden, den 18. mai 1917, og i den forbindelse har Stein Langørgen laget ei jubileumsbok.

Trondheims-Ørn startet med kvinnefotball i 1972. I følge hjemmesiden til klubben, var initiativtaker Brynhild Normann fra Harstad. I Ørn så man kvinnefotball som et interessant satsingsområde for en klubb med stadig synkende aktivitet.

Dominert norsk kvinnefotball

Trondheims-Ørn gjorde seg tidlig bemerket nasjonalt og var i 1974 tapende finalist i det dengang uoffisielle NM. I tiden 1974-81 var Ørn sammen med BUL det ledende laget i Norge, med uoffisielt NM i 1977 som høydepunkt. Da 1. divisjon kom i 1987, hørte Trondheims-Ørn naturlig med blant de lag som utgjorde denne. Klubben har siden 1994 dominert norsk kvinnefotball med en rekke serie- og cupmesterskap. Klubben har også to seire i Norway Cup i tillegg til tap i tre finaler.

To på A-laget

I dag spiller både Kristine Nøstmo og Maria Olsvik på A-laget til Trondheims Ørn. Maria er fra Saksvik, og Kristine er oppvokst på Grønberg. Begge to selger denne jubileumsboken, og håper flest mulig vil ta kontakt for å kjøpe den.

I boken får man et tilbakeblikk fra oppstarten til klubben, og senere oppstarten til kvinnefotballen, hvor mestscorende i Ørn gjennom tidene, Eva Gjelten herjet.

Videre kommer man inn i storhetstiden med europacup-eventyr med toppscorerne Heidi Pedersen og Kristin Lie i spissen, samt øyeblikk skapt av dagens Ørner med blant annet profiler som Oda Bolkan Fugelsnes, Inger Ane Hole, Guro Reiten, Lisa-Marie Karlseng Utland, Ingrid Syrstad Engen og vår egen Kristine Nøstmo.

Magiske fotballøyeblikk

Dette er ei bok med mye flott historie i, og her har man muligheten til å ta del i magiske fotballøyeblikk til Norges mestvinnende fotballklubb på damesiden. Boken selges på A-lagets hjemmekamper og ved å ta kontakt med Maria eller Kristine.

Her kan du lese om: