Se hvem som skal lede sommeråpent 4.juli

Sommertoget kommer til Hommelvik tirsdag 4.juli. Nå har NRK presentert programlederne for sendingen fra Hommelvik stasjon.

Hans Olav Brenner og Jenny Skavlan skal være programledere for Sommeråpent-programmene som skal sendes fra Hommelvik, Støren, Oppdal, Dombås og Åndalsnes, skriver NRK i en pressemelding.

En drøm

Jenny Skavland sier hun alltid har drømt om å få være med å lede Sommeråpent.

– Det virker så morsomt å være en stor gjeng på tur og skildre norsk sommer med alt den har å tilby, sier Jenny Skavlan, som også ser på det å gjøre livesending hver kveld i en uke som en kul programlederutfordring.

Må ha med: Internett. Jeg må ha muligheten til å følge med på hva datteren min gjør mens jeg er på tur. I tillegg vil jeg oppdatere Snapchat og andre kontoer med hva som skjer i kulissene av Sommertoget, sier Jenny Skavland.

Hvordan er det å bo på Støren?

Hennes makker er Hans Olav Brenner, som når han ser for seg den forestående programlederjobben, tenker på Agnar Mykles beskrivelser av lengsel og skinnegang og Dag Solstads roman «Aril Asnes», som handler om nettverket av togskinner som forbinder hele Europa.

– Og så tenker jeg på stasjonsbyene i Trøndelag som jeg selv passerte til og fra studietilværelsen i Trondheim på slutten av nittitallet. Hvordan er det egentlig å bo på Støren? Eksisterer det berømte bakeriet fortsatt? Og den flotte stasjonsbygningen på Oppdal, hvilken historie rommer den?

Må ha med: Kone og barn, men jeg tviler på at det er plass på Sommertoget.

Innhold ikke klart ennå

Sommertoget kommer til Hommelvik tirsdag 4.juli, men hva programmet for sendingen fra Hommelvik stasjon skal inneholde er ennå ikke klart.

NRK ruller inn på Hommelvik Stasjon klokken 14:22, tirsdag 4. juli, og samme kveld har Sommeråpent sending fra toget på stasjonen. I et spesialbygd togsett drar både Sommeråpent og Reiseradioen landet rundt i åtte uker. 40 stasjoner og 17 fylke blir besøkt.

Minutt for minutt

Et spesialdesignet togsett skal tråkle seg fram gjennom landet og undervegs filmer og forteller NRK om landskapet og om samfunn som Sommertoget passerer.

Hver dag, med unntak av søndag og mandag, legger toget ut på en ny etappe.

Opptakene fra den daglige turen blir sendt på NRK1 samme ettermiddag, og åtte programleder skal lose seerne gjennom Norge minutt for minutt.

Henriette L Krogness. (Foto: Marit Hommedal/NRK)

Henriette Louise Krogness (42) kommer fra Bergen, men har vokst opp i Trondheim, skal være programleder for «Minutt for minutt» sendingene fra Steinkjer til Åndalsnes.

Før hun begynte å jobbe i NRK i Trondheim bodde hun i England, Oslo og Australia.

Hun har vært programleder for blant annet «Kveldsåpent», «Stjerneklart» og «God morgen- og god ettermiddag Trøndelag» i NRK P1. Hun har vært programleder for livssynsprogrammet «Underveis» på NRK1 og NRK2 og hun er nå programleder i P1+.

Henriette kjenner Trønderbanen godt, men har aldri reist med Raumabanen og ser virkelig fram til å få stige om bord der.

I tillegg overrasket hun seg selv ved å bli svært glad da hun hørte at Fantorangen også skulle være med på Sommertoget.