Fotoboksene på E6 har tatt 266 kjøretøy

Det ble innført gjennomsnittsmåling av fart i Stavsjøfjelltunnelen og Væretunnelen på E6 i mars.

Siden den gang har 266 kjøretøy blitt tatt for å kjøre for fort gjennom tunnelene. Det er skrevet ut bøter for 327 400 kroner frem til 29. mai, viser tall fra Trøndelag politidistrikt, skriver adressa.no (for abonnenter).

Høyeste målte hastighet er 132 kilometer i timen i 80-sonen i nordgående retning i Væretunnelen. Vedkommende fører mistet førerkortet som resultat av kjøringen.

Det er stor trafikk gjennom tunnelene og det var frem til den 29. mai registrert at nesten 900 000 kjøretøy hadde passert. Det er derfor er en liten andel av kjøretøyene som blir tatt med for høy hastighet.

– Det er en liten andel av sjåførene som er tatt. Det viser at det kjøres pent i disse tunnelene. Det er også færres som blir tatt her sammenlignet med andre tunneler i vårt område. Mannsfjelltunnelen har en helt annen prosentandel som kjører for fort og har flere ganger vært på statistikken over de tunnelene der flest kjører for fort i Norge, sier politioverbetjent Håvard Tømmervold i Trøndelag politidistrikt til avisen (for abonnenter).