Vinn premier ved å lese på nett i sommer

Malvik bibliotek er i år for første gang med på den digitale lesekampanjen Sommerles.

Malvik bibliotek skriver i en pressemelding at sammen med barn fra over 300 andre kommuner kan alle barn i 1.-7.klasse i Malvik fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje.

– Vi håper dette kan gjøre at enda flere barn blir med og leser i sommer. Malvik har de to siste somrene hatt en egen sommerlesekampanje, men vi vet at mange har etterspurt denne som er digital og lagt opp mer som et spill, skriver Katrine Herringbotn.

Sommerles som før

Biblioteket vil selvfølgelig også i år ha Sommerlesefest. Den blir på biblioteket på Vikhammer onsdag 20. september klokken 18.00.

Alle som deltar har underveis mulighet til å vinne små premier. Premiene kan hentes på bibliotekene gjennom hele sommeren.

– Er det noen som ikke har mulighet til å delta på den digitale plattformen er det også i år mulighet for å hente leskort/lesepass på biblioteket, sier biblioteksjef i Malvik Katrine Herringbotn.

Bedre leseferdigheter

I fjor deltok over 200 kommuner og 31 000 barn, og Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

– Ved å gjøre lesing litt ekstra morsomt håper vi at mange vil holde leseferdighetene ved like gjennom sommeren. Vi får hyggelige tilbakemeldinger fra enkelte skoler om at barn som har deltatt faktisk har blitt bedre til å lese etter ferien uttaler prosjektleder Pernilla Slotte Hjermann.

Slik gjør du

Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no (ekstern lenke).

Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og varer fra 1. juni til 31. august. Barna får også tilgang til en spesialskrevet fortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve og kan løse oppgaver knyttet til denne. I tillegg til poeng kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket.