Mariann fra Muruvik ble Nordisk mester

Mariann Holmen fra Muruvik vant i helga Nordic Flower Cup 2017.

I konkurranse med deltakere fra Danmark, Sverige, Finland og Norge gikk Mariann Holmen fra Muruvik til tops i den internasjonale konkurransen som ble arrangert i København.

Til daglig jobber Mariann Holmen (27) som blomsterdekoratør hos Floriss i Torgkvartalet på Stjørdal.

– Nordic Flower Cup ble arrangert i forbindelse med at fagbladet Bolmster har 100 års jubileum. Dette ble markert med en to dagers stor festsamling hvor det var show og demonstrasjoner fra verdenskjente blomsterdekoratører, forteller en stolt vinner.

Fotokonkuranse

Marianne hadde sendt inn sine bidrag i god tid før konkurransen og de var alle laget på Stjørdal og dokumentert der.

– Konkurransen var lagt opp som en fotokonkurranse hvor vi skulle dokumenter arbeidet undervegs fra start til mål, forteller Mariann. Til dette fikk jeg hjelp fra Eir-Jørgen Bue som var en dedikert og topp fotograf å ha med seg til denne jobben. Han dokumenterte den kreative prosessen step-by-step.

Til konkurransen lagde Mariann tre forskjellige dekorasjoner.

– Fellesnavnet for oppgaveve var Nordic Handcraft, og vi skulle lage en brudebukett, en krans og ett hodeplaggmed gitte teknikker for de ulike oppgavene.

De internasjonale dommerne får kun vite ett nummer og se bilder av bidragene, ikke fra hvilket land deltakerne kommer.

Blomsterinteressert

Mariann Holmen er blomsterinteressert og har vært det fra barnsben av.

– Da jeg var liten kom jeg med en blomsterbukket jeg hadde plukket selv i skogen, hvor jeg hadde mikset ulike farger, teksturer og størrelser. Jeg var alltid opptatt av blomster og bestemte meg tidlig for dette yrket.

Etter videregående skole tok gikk hun i lære og har tatt videreutdanning etter det igjen. Hun har gått ved Den Grønne Fagskole på Botanisk design og har i tilleg tatt mesterbrev.

– Her på Floriss på Torgkvartalet går jobben ut på både og administrere og å lage dekorasjoner. Det går mest i sorgbinderi men på denne årstiden er det også mye brudebuketter som skal lages. Det har jeg nok størst forkjærlighet for og jeg utfordrer fremtidige bruder til å la oss lage spenstige og kreativer brudebuketter. Det finnes mer enn bare roser og brudeslør.

Pokal og kurs

Premien som vinner av årets Nordic Flower Cup er i tillegg til flott pokal og diplom (og blomster) et studieopphold hos noen av verdens fremste blomsterdekoratør-team.

– Jeg får jobbe med Floral Fundalmation Team i Amsterdam på en samling over tre dager i oktober. Det blir en serie med kreative arrangement og produkter som jeg gleder meg til å være med på.

– Noen av de har jeg møtt før og det blir spennende å møte de. Dette er verdenseliten.

– Jeg rå-gleder meg, sier Mariann Holmen, som innrømmer at hun har litt prestasjonsangst.

Men at dette påvirker henne i arbeidsdagen er det liten tvil om.

– Jeg gleder jeg meg til å gå på jobben hver dag og til å spre blomsterglede. Nå håper jeg at dette også vil spre seg til kundene vår og at de tør å la oss være enda mer kreative og lage enda finere blomsterpynt i framtida, sier Mariann.