Sommeraktiviteter for ungdom

Tekst/Foto: Petter Schjetne Bakken.

Det nærmer seg sommerferie for liten og stor.

Derfor tok vi turen innom Hans Jørgen Renå, som er avdelingsleder ved virksomhet kultur, i Malvik kommune, for å høre med han om hvilke aktiviteter kommunen har å tilby barn og ungdom i sommerferien.

– Det jeg vet, er at kommunen har ansvaret for SommerMalvik, som arrangeres tre uker etter sommerferien starter. Jeg har også hørt at det er en del idrettslag i Malvik, som skal ha en del aktiviteter for barn og ungdom i sommerferien sier Renå til Malviknytt.

Er det mange som er med på slike aktiviteter, eller eventuelt er det noe dere vil at flere skal være med på?

– Jeg tror nok det er noe som mange vil være med på, fordi når vi har arrangert SommerMalvik før, så har det vært nesten helt fullt på alle 20 aktivitetene, og de 600 plassene vi har å tilby. Til og med var noen av aktivitetene allerede fullbooket etter at påmeldinga hedde ligget ute i noen timer, men det er jo alltids noen plasser ledig.

De plassene blir annonsert på nettsiden vår SommerMalvik.no like før aktivitetene starter, forklarer Renå.

Kan du fortelle litt om SommerMalvik?

– SommerMalvik startet jo opp i 2006, og det med et mål om friluftsbaserte aktiviteter. Påmeldingen i år er 6.juni kl. 21:00. Vi får også bidrag med penger fra Trondheimsregionens friluftsråd.

Mener du at det er nok fritidsaktiviteter i sommerferien for barn og ungdom i Malvik?

– Ja det vil jeg si at det er, en mulighet er å kjøre SommerMalvik gjennom hele sommerferien, med det tror jeg ikke det er så stort behov for.