Forbereder seg til Russ-2019

Ida Moberg Renanger og vennene er russ om to år, men de har allerede startet oppkjøringa.

Denne uka pusher de toalettpapir på familie, slekt og venner via facebook og andre kanaler. Vi i Malviknytt beundrer pågangsmotet og kvitterer med en reportasje.

– Det koster jo mye å delta i russefeiringa så vi har valgt å jobbe litt dugnad nå, to år før vi er russ for å tjene inn litt ekstra til våren 2019, forteller Ida Moberg Renanger.

Tre paller

De har kjøpt inn tre paller med toalettpapir. Hun og vennegjengen som går i foskjellige klasser på Malvik videregående skole har allerede planene klare for markeringen av 13 års skolegang.

– Vi har ikke lagt så konkrete planer ennå, men kanskje en tur til Rodhos, det virker fristende. Vi har holdt sammen siden vi gikk på barnehage og i barne og ungdomsskolen, så dette er en sammensveiset gjeng.

– Vi har kjent hverandre så og si hele livet og skal ha det gøy det siste året vi går sammen på skole, som blir i 2019.

– Nå starter vi med denne dugnaden så får vi se hva den bringer før vi eventuelt skal gjøre andre ting. En skolefest for elever på ungdomsskolen eller noe i den retning har vi også snakket omsom en mulighet for å tjene inn litt penger.

Hjelper hverandre

Kameratgjengen er ti stykker men det er usikkert om de går for Russe-bil.

– Vi har ikke snakket så veldig mye om det, men vi er ikke sikker på det, så vi får se, forteller Ida.

Hun forteller at vennegjengen ikke bare tenker på fest og moro.

– Det hender ofte at vi hjelper hverandre på mange områder også skolearbeid. Det er alltids noe man trenger hjelp til og da er vi der for hverandre sier Ida Moberg Renanger før hun skal starte på salget av sin andel toalettpapirtil inntekt for vennegjengen på videregående.