Fra Saksvik til Japan

Jan Holberg er låtskriver og bassist. Han bor på Saksvik, sammen med kone og deres to barn, Elias og Julie. Han har gått på The Liverpool Institute for Performing Arts og jobber som musiker.

Etter at Jan Holberg hadde sett Senri Kawaguchi fra Japan spille trommer, ble han så fasinert at han ret og slett kontaktet henne.
– For ett års tid siden så jeg Senri Kawaguchi fra Japan spille trommer, jeg ble bare så vanvittig oppslukt i det hun gjorde. Der og da bestemte jeg meg for å ta kontakt, reise til Japan for å spille med henne og se hva som skjer, forteller Jan Holberg til Malviknytt.no.
Foto: Skjermdump fra video
En alder av 5 år
Senri Kawaguchi ble født i forstedene til Nagoya, Japan i 1997. Hun begynte visstnok å spille trommer i en alder av 5 år, og i en alder av 8 år begynte hun å studere under Kozo Suganuma, som er en kjent trommis. Senri mottok i 2007 priser i «Rhythm & Drums Magazine» Contest og har deltatt i noen TV-programmer. I 2009 startet hun forestillinger og samarbeidet med bandet «FRAGILE», og i  2015 opptrådte hun på «Rock au Chateau» festivalen i Frankrike i Europa.
– Møtet ble fantastisk, hun regnes som kanskje verdens beste kvinnelige trommis for tiden. Lite visste jeg da at jeg havnet mitt oppi funkens «vugge», men igjen så viser det seg at hvis en tør å strekke seg etter sine drømmer så vil de gå i oppfyllelse. Jeg har bestandig gjort ting på min måte, med dette som utgangspunkt har jeg oppnådd mange av mine drømmer. Alle drømmer, men det er få som gjør noe med det da, forteller Jan.
Her kan du se det instrumenale møtet mellom Senri Kawaguchi fra Japan og Jan Holberg fra Saksvik, som har fått navnet «The Jan Holberg Project ft Senri Kawaguchi – AIM TO PLEASE»: