Elever i arbeidsuke

I fem dager har elever i fra 9.trinn ved Hommelvik ungdomsskole hatt arbeidsuke, hvor de har vært utplassert ulike steder både i Malvik og nabokommunene.

Tekst/Foto: Petter Schjetne Bakken (elev i arbeidsuke)

I den anledning tok jeg meg en tur for å snakke med noen elever som jobber ved Hommelvik barneskole og Muruvik barnehage.

Hommelvik Barneskole

Jeg tok turen innom 1. trinn ved Hommelvik barneskole, for å møte Lene Jonsen og Inger Astrid Viken, som har valgt å jobbe der under arbeidsuka.

LÆRERSPIRER: Inger Astrid Viken (t.v.) og Lene Johnsen

– Vi valgte å jobbe på Hommelvik barneskole, fordi vi ville se om dette var noe vi ville bli når vi ble stor, forteller Inger Astrid Viken.

Er det noen utfordringer med å jobbe på en barneskole?

– Det er litt slitsomt, fordi alle ungene hengende etter deg hele dagen. sier Lene Jonsen.

Er dette noe dere vil jobbe med, eller eventuelt utdanne dere til når dere blir større?

– Det er noe jeg skal vurdere, fordi det er veldig krevende, men jeg tror det blir mindre krevende hvis du jobber i et høyere trinn, forklarer Inger Astrid.

Var dette en interessant jobb?

– Det var veldig interessant å se en skoledag fra en lærer sitt perspektiv, å ikke bare sitte i et klasserom som elev, for det er to helt forskjellige ting, sier hun til Malviknytt.

Lene Johnsen (t.v.) og Inger Astrid Viken

Muruvik barnehage

Jeg tok også turen innom Muruvik barnehage, for å snakke med Ronja Sundin og Mina Hermo Bromstad, om hvorfor de valgte å jobbe i barnehage.

I BARNEHAGEN: Mina Hermo Bromstad (t.v.) og Ronja Sundin.

– Vi valgte å jobbe i barnehage, fordi vi elsker å være sammen med barn, og spesielt med babyer, sier Ronja og Mina til Malviknytt.no.

Er det noen utfordringer med å jobbe i en barnehage?

– Man blir veldig fort sliten etter en hel arbeidsdag og ungene trenger veldig mye oppmerksomhet, forteller Mina.

Er dette noe dere vil jobbe med, eller eventuelt utdanne dere til når dere blir større?

– Både ja og nei, ulempen er at man blir fort sliten, og men må ha god tålmodighet for å jobbe med så små barn, men samtidig så elsker vi å være sammen med barn, forklarer Ronja Sundin.

Var det en interessant jobb?

– Det var en veldig interessant jobb, spesielt interessant var det å se hvordan barna oppfører seg, og hvordan de tenker. Det var også veldig interessant å jobbe på en miljøbarnehage, som Muruvik barnehage er.

– Der de er spesielt opptatt av miljø. De lager mest mulig selv, for eksempel kjøper de ikke leire. De lager det av mel og vann, forteller Ronja og Mina.

Mina (t.v.) og Ronja på lekerommet
Ronja (t.v.) og Mina trives i Muruvik barnehage