Norgesfinalen i RG

Malvik turn og RG inviterer i samarbeid med Norges Gymnastikk- og Turnforbund, til Norgesfinalen rytmisk gymnastikk helgen 20.-21. mai. Norgesfinalen vil bli arrangert i Malvik hallen, og det hele starter lørdag, 20. mai klokken 09:45 men defilering og offisiell åpning av Norgesfinalen.

Dette er en konkurranse hvor deltagerne har kvalifisert seg gjennom norgescup TwentyFour-Cup 2017. Det skal konkurreres i 7 individuelle klasser. Malvik Turn og RG har to jenter, Ingrid Levik og Vilde Jørstad Olsen kvalifisert i senior nasjonal klasse div. B.

Vilde Jørstad Olsen og Ingrid Levik ved en tidligere konkuranse.

I tillegg stiller Malvik Turn og RG i troppskonkurransen som hadde åpen påmelding og 12 påmeldte tropper. Det er til sammen ventes i overkant av 130 gymnaster, 13 dommere, trenere og foreldre til helgens Norgesfinale i rytmisk gymnastikk.

– De yngste jentene i Malvik Turn og RG er minirekrutter, og rekrutter i alderen 7-11 år stiller med oppvisninger i løpet av helgen. Vi håper at publikum finner veien inn i Malvik hallen for å se på verdens vakreste idrett og selvsagt heie på våre lokale deltagere. Det er 8 kvalifiserte gymnaster i hver klasse, bortsett fra junior nasjonal klasse div. A som har 15 deltagere, forteller daglig leder i Malvik turn og RG Vibeke Trøa.

Lokale deltagere

Lørdag klokken 12:50 er det klart for Senior Nasjonal Div. B hvor både Vilde Jørstad Olsen og Ingrid Levik fra Malvik Turn og RG klar for å innta matten. Begge starter med ring som redskap, før de litt senere skal prøve å imponere dommerne med både kølle og ball i samme klasse.

Om lag klokken 16:20 er det klart for Nasjonal Klasse Tropp Pulje 2, hvor Malvik Turn og RG benytter ball som redskap.

Søndag 21. mai settes det hele i gang klokken 10:00 med klassen Yngre Junior Internasjonal Klasse Nivå 3 og der vil Caroline og Matilde fra Malvik turn og RG ha en oppvisning i frittstående.

Om lag klokken 13:00 er det Olivia og Elise, også fra Malvik turn og RG som skal ha sin oppvisning i frittstående.

Premieutdeling og avslutning av Norgesfinalen 2017 vil være i Malvik hallen klokken 15:00, søndag 21. mai.

– Jeg gleder meg til helgen. Dette er et høytidelig arrangement, da det regnes som NM for disse klassene. Jeg skal selv sitte i sekretariatet hele helgen og har hovedansvaret for at alle karakterer blir håndtert riktig. Foreløpig mangler vi litt frivillige til blant annet matlaging og kiosk-vakter. Så jeg må innrømme jeg er litt stressa nå i forkant, men vi lander vel på beina denne gangen også, forteller Vibeke Trøa til Malviknytt og legger til at hun håper mange vil ta turen til Malvik hallen for å se på Norgesfinalen.

Klasser

  • Senior Internasjonal klasse Nivå 7 (8 kvalifiserte)
  • Junior Internasjonal klasse Nivå 5 (8 kvalifiterte)
  • Yngre junior Internasjonal klasse Nivå 3 (8 kvalifiserte)
  • Senior Nasjonal klasse Div.A (15 kvalifiserte)
  • Senior Nasjonal klasse Div.B (8 kvalifiserte)
  • Junior Nasjonal klasse Div.A (15 kvalifiserte)
  • Junior Nasjonal klasse Div.B (8 kvalifiserte)
  • Nasjonal klasse tropp (åpen påmelding)