Mye folk feiret i Hommelvik, Mostadmark og på Sveberg

Se våre blinkskudd fra 17.mai feiringen i Hommelvik og Mostadmark og på Sveberg

Til tross for en grå start på nasjonaldagen hadde mange stilt opp til dagens feiringer både i Hommelvik, på Sveberg og i Mostadmark.

Hommelvik

I Hommelvik hadde 17.maikomiteen lagt ei ny rute på grunn av anleggsaerbeid i sentrum men vel fremme foran Hommevik ungdomsskole var det klart for nasjonalsang (se video) tale og underholdning.

Ordfører Ingrid Aune holdt tale for dagen og snakket om verdiene frihet, lihet og brorskap som etter samlingen på Eidsvoll i 1814 fortsatt står sterkt.

– Grunnloven er bare ett utrykk for det vi står for, og her står vi. Med ulike meninger, med ulike liv, ulike bunader, ulike måter å være Norsk på. Her er vi ett fellesskap. Vi er heldig som bor i Malvik. Vi har frivilligheten, vi har kulturen, idrettslivet. Vi har sterk vekst i nye innbyggere, sterk vekst i næringslivet og er en av de kommunene i landet med sterkest vekst i private arbeidsplasser.

– Vi bor midt i eggeplomma i Trøndelag, og vi bor på en fredelig plass på jorda. Og hos oss bor det noen verdier som vi hører til og som vi feirer i dag. Friheten, likeverdet og demokratiet, sa ordfører Ingrid Aune. (Saken fortsetter under video)

Se våre blinkskudd fra toget i Hommelvik.

(Saken fortsetter under bildene)

[metaslider id=24980]

Stolt av bygda si

I Mostadmark er det også tradisjon med tog, og arrangement på Samfunnshuset for store og små. Som vanlig var Hommelvik musikkorps på visit og etter toget var det servering, allsang, quizz og tale.

Dagens taler var Karin Renå som holdt en personlig og reflektert tale om bygda si. Det lover godt for framtida for Mostadmark.

Gratulerer med dagen kjære alle sammen!

Det e med stolthet og ydmykhet at æ har takka ja til det ærefulle oppdraget.

For ett år siden hadd æ vel aldri tenkt tanken at det va æ som skull stå hær å hold 17.mai tale. Og æ må si æ blei vettskremt da æ blei spurt. Men æ fikk itj sei nei før æ hadd tenkt på det.

Etterhvert så tenkt æ at det her va en flott anledning til å få snakk om bygda som æ e så glad i. For 17.mai e vel den dagen som samler flere folk enn nånn anna dag i løpet av året.

Æ vil begynn å sei at æ e så stolt av bygda mi og over å vær mosting. Og vældig glad for at ungan min har fått vokst opp hær. I tillegg har vært så heldig å ha hatt arbeidsplassen min i bygda i 28 år tilsammen.
Det e med stolthet æ har gått bak fanen til Mostadmark barnehage på 17 mai, barnehagen vårres som var hjertet i bygda.

Vi har så mange flotte ungdomma oppi her. Mang av dæm har æ fulgt sida dæm kom forsiktig stabban inn døra på barnehagen. Og æ bli varm om hjertet når æ ser at det e mange av de som æ tok i mot som små i barnehagen, no har fått unga sjøl og bosette sæ i bygda.

Det e også gjennom barnehagen æ også har fått lov til å bli kjent med mange fine folk som har flytta hit t Mostadmarka.

17. mai e dagen vi feire vår historie, kultur og verdier. Og æ e stolt over de verdian vi har i Norge.
Stolt av å bo i et land som har en konge som tar opp viktige ting i sine taler og med holdninger som gjenspeile Norge.

Vi har ei spennende tid framfor oss med mange utfordringa her oppe i Mostadmarka. Æ har TRUA på bygda. Vi har så my kunnskap og ressursa tilsammen. Vi e så oppfostra med dugnad for å få te ting t å skje og det har igjen skapt samhold bland oss.

Æ synes det e så bra me engasjerte sambygdinga. Det har æ virkelig fått sett no i arbeidet og positiviteten i det såkalte Mostadmarksutvalget og i arbeidsutvalgan. Der e det en salig blanding av unge og gamle,det e urmostinga og nymostinga.

Alle vil det beste for bygda og alle har mye å bidra med, men vi har plass t mange fler i de forskjellige gruppan.
Trur det er en genuin interesse for at Mostadmarka skal bli ei levende bygd (igjen).Æ har trua på at vi kan få t mye sammen.

Det her vart en tale med mye framsnakking av Mostadmarka, og det e det vi ska gjør.

Framsnakk Mostadmarka og ikke minst hverandre.

Det e så viktig med samhold i tida fremover.

Har lyst t å avslutt med et sitat av Per Fuggeli som si mye.:
«Ikke vær et et tall på jorda. Bry dæ om flokken din !»

Ta vare på hverandre og gratulere så mye med dagen kjære alle sammen! 

(Utdrag fra Karin Renå sin tale)

Se bilder fra Mostadmarka her:

(Saken fortsetter under bildeserien)

[metaslider id=25046]

Stemning på Sveberg

Ved Sveberg skole var elever, foreldre, foresatte, besteforeldre, søsken og naboer samlet til 17.maifest hvor også Hommelvik Juniorkorps kom på besøk. Det var servering, leker for barna og andre aktiviteter som samlet innbyggerne rundt skolen og grendahuset.

Se bilder fra Sveberg her:

[metaslider id=25079]

Fortsatte feiringa i Muruvik

Etter feiringen i Hommelvik var det tid for mer fest i Muruvikstua. Her er noen bilder fra leiken. (klikk på bildene for større versjon)