Åpen dansedag på Vikhammer

Nidaros Danseklubb inviterer førstkommende lørdag til åpen dag i og rundt sine lokaler på Vikhammer.

Stålkontroll

Nidaros Danseklubb har vunnet en pengepremie i forbindelse med konkurransen «Stålkontroll» i regi av Norges Danseforbund og klubben ønsker seg flere medlemmer.

– Nidaros Danseklubb har stålkontroll og alt på stell, og både vi og Danseforbundet ønsker at klubben skal få flere medlemmer. Derfor arrangerer vi en gratis åpen dag, og vi håper på mange nye medlemmer til klubben, forteller Andreas Trondal.

Et tilbud for alle

På åpen dag vil det bli både oppvisning og mulighet for å prøvedanse i alle danseklasser. I tillegg vil det være grilling av pølser, is, ansiktsmaling og hoppeslott.

– For oss er det viktig at folk får prøve de forskjellige tilbudene Nidaros Danseklubb har. Dette blir en dag med lek og moro, man kan gratis prøve de forskjellige dansekursene vi har, som barnedans, hiphop, jazzdans og sportsdans. Er du en sambadanser som liker latinske rytmer, eller kanskje en klassisk type som vil vise deg frem i vals, så er det brå komme, forteller Andreas Trondal og legger til at alle er velkommen og at Nidaros Danseklubb har kurs for alle fra 4 år og oppover.

– Vi ønsker å ha så lav treningsavgift og kontingent som mulig slik at alle skal kunne delta på dansetrening i Nidaros Danseklubb. Dette blir sosialt med ansiktsmaling, grilling, hoppeslott og selvfølgelig mulighet til å prøve de forskjellige dansekursene. Alt er gratis og dekkes av premien fra Norges Danseforbund, sier leder i Nidaros Danseklubb, Rita Måsøval Sørdal.

Trenere i Europatoppen

All jobbing rundt klubben gjøres frivillig av foreldre, og det er bare trenerne som får lønn for jobben de gjør. Trenere i Nidaros Danseklubb er Mette Brandstadmoen og Kristoffer Melås fra Lillestrøm. De konkurrerer selv for Nero danseklubb og er blant Norges beste i standarddans. Trenerne reiser opp fra Oslo til Trondheim to ganger i uken for å trene Nidaros sine dansepar i sportsdans.

Klubben har i tillegg hip hop og jazz med Nathalie Rønning som trener. Hun har mange års erfaring fra RAW dansestudio. Maria Steneveldt har barnedansegruppen og hun er elev på danselinjen til Katta VGS.

– Vi har flinke trenere i alle ledd, men sportsdans spesielt. De er i Europatoppen både som utøvere og trenere. Fra høsten starter Nidaros Danseklubb opp sportsdans for nybegynnere fra 7 år og oppover. Her er det Sebastian Skårslette Trondal og Malin Munkeby Karlsen som vil være trenere. De er det eldste eliteparet i Nidaros og danser i Ungdom elite, forteller Rita Måsøval Sørdal og legger til at hun håper mange tar turen til Nidaros Danseklubb når de skal arrangere åpen dag, i og utenfor klubbens lokaler i Stasjonsveien 1 mellom klokken 13:00 og 17:00.

Foto: Privat