Terje hedret på veterandagen

8.mai har siden 2011 ikke bare vært frigjøringsdagen som markerer slutten på andre verdenskrig, den er også nasjonal veterandag.

På denne dagen hedres alle veteraner for deres innsats, fra andre verdenskrig og fram til dagens internasjonale operasjoner.

Mandag kveld var mange veteraner med familie samlet i Nidarosdomen. Der mottok de takk og lovord fra regionens toppolitikere. Siden andre verdenskrig har mer enn 100 000 norske soldater deltatt i over 100 operasjoner i 40 ulike land.

En av de som mottok heder for sin innsats var Terje Fremstad fra Hommelvik. Etter seremonien i Nidarosdomen ble veteranene hedret i Erkebispegården. Der ble Fremstad tildelt fylkesnål og kommunevåpen av ordfører Ingrid Aune.

– Jeg tjenestegjorde i Norbatt i kontingent 26-27 og 31. Det vil si 1991 – 93. Dro så senere ned til Unprofor (Bosnia) i 1995 og tjenestegjorde der ved det norske feltsykehuset i 12 måneder som vognfører på Sisu ambulanse, forteller 47-åringen.

– Fra desember 1995 til høsten 1996 jobbet jeg i den Norske logistikkbataljonen i Natostyrkene (IFOR) som vognfører.