Eleganse på YMS

Nidaros danseklubb arrangerte i dag, søndag 7. mai en uformell treningkonkurranse i grenen sportsdans i Ytre Malvik samfunnshus.

– Konkurransen ble arrangert på grunn av at en konkurranse i regi av Norges Danseforbund som skulle gått i i Ålesund ble avlyst, forteller leder i Nidaros Danseklubb, Rita Måsøval Sørdal.

Nidaros danseklubb på Vikhammer

Nidaros danseklubb, har tilhold i sokkelen på Vikhammer senter og er den klubben i kretsen, med flest dansepar. Sportsdans har to dansegrener, standard og latin slik som i TV2s serie «Skal vi danse».

– Parene i Nidaros danseklubb, kommer både fra Malvik, Frosta og Trondheim. Nidaros danseklubb, har 2 par i rekrutteringsklassen, 5 par i barneklassen og 6 elitepar. Eliteparenen danser i nasjonale og internasjonale konkurranser og skal delta i NM i juni 2017. Det er derfor svært viktig med konkurransetrening, forteller lederen.

[metaslider id=23804]

Blir snart Malviking

Karolina Stanislaweh er 8 år, men blir 9 år nå på torsdag. Hun har danset siden hun gikk i 1. klasse. Hun bor nå i Trondheim, men i løpet av sommeren skal hun flytte til Sveberg. Så fra høsten, skal hun begynne på 4. trinn ved Sveberg Skole.

– Jeg er litt spent, for jeg kjenner ingen som hverken bor der eller som går på den skolen. Men jeg har en venninne som kjenner noen der, så jeg tror det skal gå bra. Jeg kjenner jo de som går i danseklubben som bor i Malvik. Jeg syntes det er kjempeartig å danse og jeg syntes de som er eldre er kjempeflinke. I tillegg har de store jentene veldig fine kjoler. Jeg gleder med til jeg skal danse i en sånn kjole, sier Karolina og legger til at hun danser både Samba, Cha cha cha, Vals,  Quickstep og Jive.

Reiser fra Oslo to ganger i uken

– På dagens konkurranse var alle klubber i region Midt Norge inviterte. Det var representert dansere fra Move, Frosta, Steinkjer og Nidaros danseklubb. Ålesund er også en del av regionen men deltok ikke i dag. Vi er så heldige å ha flere dansetrenere i regionen Juliana, trener i Move DK og Alexandra Vårvik, trener i Frosta DK som stilte velvillig opp som dommere sammen med trener Kristoffer Melås fra Nidaros DK. Mette Brandstadmoen beregnet poengene (skater/utregner) for rangering av parene, forteller leder Rita Måsøval Sørdal til Malviknytt.

– Trenere i Nidaros Danseklubb er Mette Brandstadmoen og Kristoffer Melås fra Lillestrøm. De konkurrerer selv for Nero danseklubb, og er blant Norges beste i standarddans. De reiser opp fra Oslo til Trondheim to ganger i uken for å trene Nidaros sine dansepar i sportsdans.

– Klubben har i tillegg hip hop og jazz med Nathalie Rønning som trener. Hun har mange års erfaring fra RAW dansestudio. Maria Steneveldt har barnedansegruppen, hun er elev på danselinjen til Katta VGS. Fra høsten starter Nidaros DK opp sportsdans for nybegynnere fra 7 år og oppover med Sebastian Skårslette Trondal og Malin Munkeby Karlsen som trenere. De er det eldste eliteparet i Nidaros og danser i Ungdom elite, forteller lederen av Nidaros Danseklubb Rita Måsøval Sørdal.

Ulrikke og Christian

Ulrikke S. Trondal, 8 år fra Saksvik og Christian Vincent P. Gustavsen, snart 9 år fra Persaunet, har vært dansepartnere i omlag 1,5 år. Begge to forteller at de har storesøsken som også danser og at de er heldige som får lære av disse.

– En dag skal jeg bli like gode som de som er eldre, forteller Ulrikke.

– Ja, men da må vi fortsette å trene, sier Christian før de begge svinger seg elegant over parketten.

Ulrikke  og Christian danser i en gruppe for barn under 10 år, kalt Barn 1.

[metaslider id=23694]

 Elizabeth og Theodor

Elizabeth Jeanette Stavnebrekk bor i Trondheim og Theodor S. Trondal bor på Saksvik. Begge gjorde en meget god figur på parketten og man kunne se at det lå mange timers trening bak dansetrinnene.

[metaslider id=23564]

Storebror var også på parketten

Familien S. Trondal har ikke bare to dansere i familien. Storebror Sebastian S. Trondal, også fra Saksvik var selvfølgelig også på parketten, da med sin partner Malin Munkebye Karlsen som bor i Trondheim.

Både Theodor og Sebastian  S. Trondal danserne i aldersklasse junior og ungdom, og har gode resultater å vise til. Her kan du se begge guttene, med sine respektive partnere på parketten. Elizabeth og Theodor er par nummer 16. Malvik og Sebastian er par nummer 17.

https://vimeo.com/216382360/settings

Nidaros Danseklubb

Nidaros danseklubb ble stiftet i januar 2012 og er en nonprofit klubb.
Danseklubben har som formål å rekruttere barn, unge og voksne til økt danseglede. Klubben har hovedfokus mot sportsdans, men ønsker også å drive annen dans slik som hip hop og Zumba Fitness.

Nidaros danseklubb skal den 20. mai arrangere breddesamling i og utenfor klubbens lokaler på Vikhammer, nærmere bestemt i Stasjonsveien 1.

Det vil være åpen dag med oppvisning og prøvedansing i alle danseklasser med tilleggsaktiviteter som grilling med gratis pølser og is, ansiktsmaling og hoppeslott.

Om noen har lyst til å prøve seg på nye dansetrinn er det bare å ta turen til sokkelen på Vikhammer Senter, den 20. mai i tidsrommet kl 13:00 til 17:00.

Her kan du se Ulrikke S. Trondal og Christian Vincent P. Gustavsen på parketten.

https://vimeo.com/216382239/settings