Åpner på Malvik Senter

Ny bedrift på Malvik Senter satser på uterommet.

Fredag åpner Exas AS sitt nye showrom på Malvik Senter. Exas AS driver med eksteriørprodukter som hagestuer og frittstående lysthus i aluminium, stål og plast.

– Nå flytter vi utstillinga vår fra Verdal og hit til Malvik Senter, og det gleder vi oss til, forteller daglig leder Odd Arne Winje.

Det var montøren i firmaet som kom med ideen om å flytte til Malvik Senter.

– Han måtte stoppe her på naurens vegne og gikk forbi lokalene til Grillhytter & Sauna som har stor utstilling her. Deretter var veien kort til et møte med senterlederen og med Bjørn Berger.

– Vi fant fort ut at bedriften ikke konkurerrer og at det var plass for begge å ha showroom på samme området her på Malvik Senter, foteller Odd Arne Winje.

Orangeri

Bedriften leverer hovedsakllig produkter til uterommet.

– Det har blitt stadig mer populært og alle våre produkter tilfredsstiller krav til vind og snø mengde og så videre, forteller Winje.

Han har siden i 2012 levert over 80 bygg fra Stjørdal og sørover. Bedriften har tre ansatte og har i vinter innledet et samarbeid med entreprenøren  A4-gruppen i Trondheim.

– Det gjør oss i stand til å utføre alt fra planlegging og grunnarbeid i en hage hvor man for eksempel skal sette opp et Orangeri.

Orangeri, hva er det?

– Det er et drivhus, eller lysthus, som benyttes til overvintring av sitrustrær, og er mye brukt i andre Europeiske land.

Et kjapt søk på google forteller at Orangerier har sin opprinnelse i Frankrike, da man dyrket gamle sitrustrær til dekorasjon i store baljer. Et av de eldste orangerier er fra 1674 og ligger ved slottet Versailles nær Paris. (kilde: Wikipedia)

Grand opening

I de siste dagene har Odd Arne Winje og medarbeiderne jobbet iherdig for å få ferdig showroomet til åpninga kommende helg.

– Da er vi tilstede i hele senterets åpningstid og serverer pølser, kaffe og sjokolade. I tillegg er montøren vår dansemusiker og rigger seg til med live musikk både fredag og lørdag, så her skal det bli liv.

Fredag og lørdag vil Winje og medarbeiderne være på plass for å svare på spørsmål om produkter og løsninger. Vanligvis vil ikke utstillingen være betjent, men det er fullt mulig å ta en titt på de produktene som er utstilt.

– Vi kommer ikke til å ha kontortid på Malvik Senter, men gjør gjerne avtaler om møter med oss, så blir det hjelp å få.

Odd Arne Winje gleder seg til å komme skikkelig i gang med virksomheten på Malvik Senter.

– Etter at vi begynte så smått med monteringen av utstillingen her har henvendelsene bare strømmet på fra kunder og interesserte, så dette har jeg stor tro på vil bli en suksess, forteller han.