Stine var maskot for Ørn

Under lørdagens kamp mellom Trondheims Ørn og Vålerenga, på Ørn Arena Lade ble det litt ekstra stas for Stine.

Malviknytt.no hadde fått et tips om at Stine Kummernes fra Malvik, må være en av Trondheims Ørn største tilhengere. Stine er 9 år, bor i Smiskaret og går på Sveberg Skole. Hun er en aktiv jente, som selv spiller fotball på Hommelvik J07. I de siste to årene har hun mer eller mindre vært på alle hjemmekampene til sine store forbilder, Trondheims Ørn.

Dæm e go

Stine viste lite om at vi i Malviknytt hadde alliert oss med både mamma og pappa, om at vi i samarbeid med Trondheims Ørn skulle få overaske henne med å få være maskot under kampen mellom Vålerenga og Trondheims Ørn.

Det var Maria Olsvik som gjorde det hele mulig, og det var hun sammen med resten av Trondheims Ørn som stilte opp for å gi Stine en ekstra påskjønnelse. Stine fikk utdelt spilletrøye, og i anledning dagen fikk hun låne en det sto nettopp Olsvik på.

På spørsmålet om hvorfor hun går på alle hjemmekampene til Trondheims Ørn, svarer Stine, kort og greit:
– Dæm e go!

Stine spiller selv fotball flere ganger i uken og forteller at hun har en drøm om å spille på Trondheims Ørn.

– Jeg trener alle dager bortsett fra torsdag, fredag og lørdag. Men når det ikke er trening, så spiller jeg både på terrassen og ikke minst inne på kjøkkenet sammen med pappa, forteller Stine i en tone som forteller at det å spille fotball inne på kjøkkenet, er den største selvfølgelighet.

– Jeg trener for å bli god. For skal man spille på Trondheims Ørn, så må man være kjempegod. Jeg liker best å spille på midtbane eller midtback og jeg skyter med venstrefoten, forteller Stine.

Drømmen om landslaget

Stine forteller at hun vil spille på landslaget når hun blir større, og hun syntes det er ekstra stas med Kristine Nøstmo som har stått keeper for nettopp landslaget. Dette får Kristine Nøstmo høre da hun driver å varmer opp til kamp, og stiller selvfølgelig opp på bilde sammen med kampens maskot.

Kampstart

Rett før kamp kommer Trondheims Ørn inn på banen, og hånd i hånd med nummer 8 – Olsvik kommer dagens maskot, Stine Kummernes. Noe også speaker gjør alle tilskuerne oppmerksom på.

Det var tydelig at dette var ganske så høytidelig for Stine, og hun virket ganske så stolt der hun gikk sammen sine store forbilder.

På midtbanen var Stine selvfølgelig med å hilste på dagens motstander, Vålerenga før hun gikk for å se kampen sammen med mamma og pappa.

Stine rakk nok å fortelle både pappa og mamma litt om opplevelsen før dommeren blåste i fløyta og kampen var i gang.

I pausen

Markeds- og partneransvarlig i Trondheims Ørn, Eva Kristin Helland syntes det var stor stas å få hilse på en av Trondheims Ørn største tilhengere. Hun fortalte Stine litt om laget, og ikke minst hadde hun med seg både skjerf og caps som hun gav til Stine i gave. Stine var ikke tung å be, da vi spurte om hun kunne ta det på seg slik at vi fikk tatt bilde av det.

– Nå gleder jeg meg ekstra til fotballskole i sommer, forteller Stine og legger til at hun alt har meldt seg på fotballskole som skal være på Lade i midten av august.

Trondheims Ørn arrangerer i samarbeid med Tine fotballskole i uke 33. Her kan gutter og jenter født 2003 til 2009 melde seg på. Arrangørene bruker både A-lagsspillere og rekruttspillere til instruktører på fotballskolen. I tillegg vil A-lagstrener, sportslig leder og de andre trenerne i klubben ha ansvar for at det sportslige tilbudet er på topp. Det vil bli satt fokus på ulike temaer hver dag, og treningen vil bli satt opp i forhold til disse. Masse kamper og spill vil det selvfølgelig også bli, skriver Trondheims Ørn på sine sider. Påmeldingsfrist er den 20. juni, og påmelding kan du gjøre her.

Trondheims Ørn mot Vålerenga

– Kampen åpnet jevnt, og spillet bølget litt frem og tilbake. Begge lag hadde en del sjanser, selv om det var Trondheims Ørn som scoret først, da ved Cesilie Andreassen.  Da det nærmeste seg en time spilt, snudde Vålerenga kampen på 72 sekunder, ved å score to mål. Kvarteret før slutt satte trener for Trondheims Ørn, Thomas Dahle inn Rakel Engesvik. 18-åringen brukte ikke mange minuttene på å på nytt finne nettmaskene på Ørn Arena, for kun et par minutter etter at hun entret banen hadde hun scoret utligningsmålet til 2-2, skriver Trondheims Ørn på sin hjemmeside etter kampen.

Keeper Kristine Nøstmo fikk seg en trøkk i det 11 spilleminutt, men det tok ikke lang tid før hun ristet det av seg og var klar til å fortsette den gode jobben hun gjør som keeper for Trondheims Ørn.

Selv om det ikke ble noen scoringer notert på Maria Olsvik, gjorde hun en god jobb i angrep.

Trondheims-Ørn har nå fem poeng etter årets tre første kamper, og klubben mener de har kommet godt i gang i Toppserien 2017.

Les gjerne saken om da Malvik J13 hjalp Trondheims Ørn.